Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Bronstige edelherten op de Veluwe - Natuurtheater

Ga mee op pad met de gids van Staatsbosbeheer en beleef de bronsttijd van het edelhert in het hart van de Veluwe. Wanneer een mannetje op zoek is naar liefde, laat hij zijn lokroep duidelijk horen: het burlen. Vooral als de nachten wat kouder worden, weet je niet wat je hoort. De roep galmt over de heide. Ze strijden vaak letterlijk om de hindes, de vrouwtjes.

Bronst in het natuurtheater 

Het Natuurtheater is een sfeervolle wildkansel gelegen in een rustgebied voor het wild op de Midden-Veluwe van waaruit het wild goed te observeren valt. Dit is het vertrekpunt voor een excursie waarbij het burlen van de edelherten goed te beluisteren is. Na een korte intro in het Natuurtheater brengt de huifkar ons naar het startpunt van de (stevige) wandeling.

Boek nu

Wist je dat

Edelherten gaan aan het eind van de zomer op zoek gaan naar de liefde. Beleef de bronst van dichtbij en boek een van de bronstexcursies.

Gebied:
Veluwe
Datum:
  • donderdag, 28 sep 2017 vol
  • vrijdag, 29 sep 2017 vol
  • maandag, 2 okt 2017 vol
Prijs:
€ 74.85
Prijs kind t/m 12 jaar:
€ 69.85
Leeftijd:
Vanaf 10 jaar
Aanvangstijd:
18:00 uur
Eindtijd:
21:00 uur
Contact:
Meer informatie bij Staatsbosbeheer Veluwe via veluwe@staatsbosbeheer.nl
Praktisch:

Startlocatie: de gids wacht je op bij parkeerplaats Harskamperweg, aan de Otterloseweg (N304) tussen Apeldoorn en Hoenderloo, ter hoogte van HM-paaltje 20.5 (zie kaartje) Prijs: inclusief koffie/ thee. Let op: Dit is een luister-excursie. Deels vindt het vervoer plaats met een sfeervolle huifkar en verder een stevige wandeling van ongeveer 5 kilometer. Trek donkere, niet ritselende kleding aan, stevige wandelschoenen en geen parfum/after-shave op. Camera/verrekijker niet nodig en zaklamp niet toegestaan. Niet geschikt voor kinderen onder 10 jaar en mindervaliden. Honden niet toegestaan.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten