Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Bronstige edelherten op de Veluwe - Hoog Buurlo

Ga mee op pad met de gids van Staatsbosbeheer en beleef de bronsttijd van het edelhert in het hart van de Veluwe. Wanneer een mannetje op zoek is naar liefde, laat hij zijn lokroep duidelijk horen: het burlen. Vooral als de nachten wat kouder worden, weet je niet wat je hoort. De roep galmt over de heide. Ze strijden vaak letterlijk om de hindes, de vrouwtjes.

Bronsttijd

De bronsttijd van de edelherten duurt van half september tot begin oktober. Ook ’s morgens vroeg laten de verliefde edelherten zich horen op de heidevelden bij Hoog Buurlo. We starten vlak voor de zon opkomt, denk eraan dat het koud kan zijn. Na afloop staat er een lekker ontbijt voor je klaar.

Boek nu

Wist je dat

Edelherten gaan aan het eind van de zomer op zoek gaan naar de liefde. Beleef de bronst van dichtbij en boek een van de bronstexcursies.

Gebied:
Veluwe
Datum:
  • woensdag, 27 sep 2017 vol
  • vrijdag, 29 sep 2017 vol
  • woensdag, 4 okt 2017 vol
Prijs:
€ 74.85
Prijs kind t/m 12 jaar:
€ 69.85
Leeftijd:
vanaf 10 jaar
Aanvangstijd:
06:00 uur
Eindtijd:
09:00 uur
Contact:

Voor meer informatie mail je naar veluwe@staatsbosbeheer.nl

Praktisch:

Dit arrangement is inclusief ontbijt (achteraf). Niet geschikt voor mindervaliden en kinderen onder de 10 jaar. Honden niet toegestaan, Het kan koud zijn, dus kleed je extra warm aan en doe geen parfum op. De startlocatie is Parkeerplaats kruising Hoog Buurloseweg-Alverschotenseweg (zie kaartje)

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten