Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Discgolf - Sunday League bij Buitencentrum Almeerderhout

Kom naar Stadslandgoed De Kemphaan voor een wedstrijdje discgolfen op de baan bij Buitencentrum Almeerderhout! Eens in de maand is op zondagmiddag de Sunday League op de discgolfbaan. Lekker ontspannen in de buitenlucht, samen met je vrienden of met je gezin. En met kans op een prijsje!

Prijs

Om iedereen evenveel kans te bieden, worden deelnemers ingedeeld in divisies. Zo is er een kinderdivisie t/m 12 jaar, een mannendivisie en een vrouwendivisie. Iedere maand ontvangt per divisie de winnaar een prijs. Speel in de maanden september, oktober, november en december elke eerste zondag mee en ontvang een verrassing ter waarde van €25.00.

Wat is discgolf?

Discgolf lijkt op het traditionele golf, maar in plaats van stokken en een bal gebruik je een disc (frisbee). Op een paal staat een metalen mand (de polehole). Het doel is om de mand met zo weinig mogelijk worpen te bereiken. De bomen, struiken en terreinveranderingen in en op het terrein zorgen voor uitdagende en natuurlijke hindernissen.

Vanaf juli 2017 is er voor de tweede ronde een nieuwe course beschikbaar gesteld met negen holes! Deze course is tijdelijk en alleen bespeelbaar tijdens speciale evenementen, zoals de Sunday League
De eerste hole van de additionele course start op het pad tussen de Bridge of Life en het Lindeveld. Vanuit daar loopt de course langs de Zeebodem Speelplek, Huttenbouwplek, Natuuronderzoekplek en tot slot de Waterspeelplek. Gedurende de course krijgen spelers te maken met nieuwe interessante holes, heuveltjes (zowel op als af) en water. Spelers worden getest. De ene hole vraagt om precisie, de ander om een strategische voorleg en weer een ander om een gedurfde worp.

Neem je vrienden, familie en collega’s mee. Ga samen met ons het avontuur aan en overwin deze nieuwe uitdaging!

Gebied:
Stadsbossen Almere
Datum:
zondag, 3 dec 2017
Van:
11.00 uur tot:13.30 uur
Prijs:
€ 7,50
Prijs kind t/m 12 jaar:
€ 4,50
Leeftijd:
Vanaf 7 jaar
Contact:

Aanmelden en meer informatie bij Buitencentrum Almeerderhout T 036-5384416 (di t/m zo 10.00-17.00 uur) of via almeerderhout@staatsbosbeheer.nl 

Praktisch:
  • Prima geschikt voor beginnende spelers
  • Vooraf uitleg en gooitechnieken mogelijk
  • Door de moeilijkheidsgraad niet geschikt voor kinderen jonger dan 7 jaar
  • Het gedeelte van de route waar de (half)verharde paden liggen, is ook toegankelijk voor mindervaliden
  • Honden zijn aangelijnd welkom

Startpunt

Buitencentrum Almeerderhout
Kemphaanlaan 4
1358 AG Almere
Naar startpunt
Buitencentrum Almeerderhout Buitencentrum Almeerderhout

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten