Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Familie- en bedrijfsuitjes in Salland

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug heeft een groot aanbod aan familie- en bedrijfsuitjes: voor jong en oud en in allerlei varianten. Van workshops als vuurkoffie brouwen boven een zelfgemaakt vuur, tot actieve uitjes als kick- en mountainbiken. Of kies voor creatieve teambuilding met GPS Adventure. Liever je in alle rust verbinden met de natuur? Bekijk dan eens de Spirit of Nature wandeling. Ook extra grote groepen of groepen die minder goed ter been zijn kunnen bij ons terecht. Of plan een activiteit in als verfrissende vergaderbreak!

Horeca

Natuurlijk zijn alle uitjes uit te breiden met passende horeca, van borrel en heidelunch tot barbecue of een workshop buiten koken. Wil je een onvergetelijk avontuur met je groep? Blijf dan een nachtje buiten slapen!

Bekijk onderstaande opties en neem contact op met het buitencentrum voor een programma op maat.

Workshops

Workshop zandsculpturen bouwen
Boor je creativiteit aan en bouw een zandsculptuur. Ieder voor zich, of werk samen aan een groter kunstwerk. De gunstige structuur van het speciale rivierzand maakt het bouwen makkelijker, dus leef je uit! Heeft ieder voor zich gebouwd? Dan vindt na afloop de prijsuitreiking plaatst van het mooiste bouwwerk.
Duur: ca 2 uur. Prijs vanaf € 34,50 p.p. Leeftijd: volwassenen (kinderen op aanvraag). In samenwerking met First Choice Events.

Workshop ijssculpturen bouwen
Daalt buiten de temperatuur? Dan is het weer mogelijk: de workshop ijssculpturen bouwen! Onder begeleiding carven jullie aan de hand van een zelfgemaakte schets een mooie sculptuur. Het blok heldere ijs waar je mee werkt geeft je bouwwerk een sprookjesachtige uitstraling. Het mooiste bouwwerk wint een prijs.
Duur: ca 2 uur. Prijs vanaf € 29,50 p.p. In samenwerking met First Choice Events.

Workshop VUUR|KOFFIE maken
Leer de kneepjes van vuur en koffie maken. Hakken met een bijl, zelf een goed vuurtje leren opbouwen. En dan die koffie maken, op je eigengemaakte houtkacheltje. Met de warme beker in je handen geklemd staar je naar de vlammen. Wedden dat je andere gesprekken hebt dan bij de koffieautomaat op het werk? Teambuilding voor wie elkaar beter wil leren kennen, of gewoon een leuke middag samen wil hebben.
Duur: 2-6 uur. Prijs: vanaf € 37,50 p.p. Alle leeftijden. VUUR|KOFFIE faciliteert ook het gesprek binnen teams. I.s.m. VUUR|KOFFIE.

Workshop boogschieten
Leer de kneepjes van het boogschieten tijdens deze workshop. De instructeur helpt je om je houding te verbeteren en je dominante oog te bepalen. Zo vergroot je de kans dat je de schietdoelen zoals blazoen, wildposter of ballon raakt. Wie van jullie ontwikkelt zich na de instructie als een echte scherpschutter? Een activiteit voor jong en oud.
Duur: 1,5 uur. Prijs: vanaf € 30 p.p. Leeftijd: vanaf 8 jaar. Minimaal 12 deelnemers. I.s.m. Buitensport Zwolle.

Actief

Poolball 
Vervang de biljartballen door voetballen en je krijgt het spel poolball! De spelregels zijn nagenoeg gelijk aan poolen. Je speelt in teams of tweetallen. Op een levensgrote pooltafel probeer je de voetballen zo tactisch mogelijk in de pockets te krijgen. Wie is het meest behendig met de bal?
Duur: 4 uur (dagdeel). Prijs: vanaf € 295 per dagdeel. Leeftijd: vanaf 8 jaar. In samenwerking met Buitensport Zwolle. Tip: knapzak (huisgemaakte lekkernij met drinken) of picknickmand (idem, met broodje gezond).

Bossafari
Ga mee op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer voor een wandeling over de Sallandse Heuvelrug. Hij neemt je mee door de bossen en over de heide waar je uitzicht hebt over het weidse glooiende landschap.
Duur: 2 uur. Prijs: vanaf € 150. Alle leeftijden. Minimaal 20 deelnemers.

Tandem Tour
Stap met een fietsmaatje op de tandem en fiets door het glooiende landschap van de Sallandse Heuvelrug. Er is genoeg te zien in het bos en op de uitgestrekte heide. Wie weet kruist een van de bewoners je pad, zoals ree of vos. Je kunt kiezen uit verschillende routes.
Prijs: vanaf € 9,95 p.p. Voor groepen van 10-20 deelnemers. Tip: picknickmand € 10 p.p. (broodje gezond, huisgemaakte koek en wat drinken).

Kickbiken
Stap met z’n allen op de Kickbike voor een actief uitje door Sallandse natuur. Met de speciale off-road bike rijd je makkelijk over zowel verharde wegen als onverharde bospaden. Je hebt keuze uit verschillende routes: door bos en heide of langs de meanderende rivier de Regge. Met GPS navigeert je door het landschap.
Duur: 1,5 uur. Prijs: € 17,25 p.p. Leeftijd: vanaf 8 jaar. Minimaal 9 deelnemers. Per deelnemer gaat € 1 naar Support For Nature. I.s.m. Buitensport Zwolle.

Mountainbiken
Ontdek de heuvels van Salland vanaf de mountainbike! De route wordt afgestemd met de groep. Onderweg leer je goed schakelen, remmen en bochten nemen. Na het leren van de juiste techniek dagen we iedereen uit om ook die laatste beklimming te trotseren. En natuurlijk staat veiligheid voorop.
Duur: 2 uur. Prijs: vanaf € 39 p.p. Leeftijd: vanaf 8 jaar. Minimaal 10 deelnemers. Per deelnemer gaat € 1 naar Support For Nature. I.s.m. Buitensport Zwolle. Tip: knapzak (huisgemaakte lekkernij met drinken) of picknickmand (idem, met broodje gezond).

Teambuilding

Bamboestieken
Creativiteit, kracht en samenwerken: dat is bamboestieken. In kleine groepen ga je aan de slag en bouw je een toren of een ander object van bamboestokken en elastiek. Je moet goed samenwerken om tot het beste resultaat te komen. Intussen bouw je gelijk aan een hecht en creatief team. Een activiteit voor jong en oud.
Duur: minimaal 1 uur. Prijs: € 15 p.p. Leeftijd: vanaf 8 jaar. Minimaal 16 deelnemers. I.s.m. Buitensport Zwolle.

GPS Adventure
GPS adventure is een teambuildingsactiviteit in de buitenlucht voor jong en oud. In teams van 4-6 deelnemers strijd je tegen elkaar in 5 spelopdrachten van 15 minuten. Na afloop van elk spel volgt een zoekopdracht die jullie met behulp van GPS moeten volbrengen. Met de goede antwoorden ontcijfer je het codeslot van het eindspel. Om te kunnen winnen, is een goede samenwerking vereist.
Duur: 2,5 uur. Prijs: vanaf € 30 p.p. Leeftijd: vanaf 8 jaar (t/m 7 jaar gratis). Minimaal 14 deelnemers. I.s.m. Buitensport Zwolle.

Overig

Spirit of Nature wandeling
Een wandeling voor kleinere gezelschappen. Verbind je met de natuur tijdens deze rustgevende tocht door de Sallandse natuur. De gids neemt je mee door bossen en over de glooiende, uitgestrekte heidevelden. Een wandeling voor iedereen die net wat meer verdieping zoekt.
Duur: 2 uur. Afstand wandeling: 5-8 km. Prijs vanaf € 130. Maximaal 20 personen. Honden niet toegestaan.

Sterren kijken
Bezoek sterrenwacht Hellendoorn voor een avondje onder de sterren. Bij aanvang vertelt de gids van de sterrenwacht je over het heelal, de sterren en planeten. Vervolgens bekijken jullie met grote telescopen vanaf de skywalk de sterrenhemel.

Pop-up Quiz Natuur
Bij de Pop-up quiz vliegen de vragen en feiten je om de oren. In teams van 4-6 personen ga je met elkaar de strijd aan: wie weet het meest over de natuur? De presentator leidt je door de rondes en stelt jullie de meest uiteenlopende vragen. Daag je vrienden of collega's uit en laat zien wie de slimste is! Naast eeuwige roem, is er ook een prijs voor het winnende team.
Duur: 2,5 uur. Prijs: € 7,50. Minimaal 25 personen. Tip: borrelarrangement € 32,50 p.p., met onbeperkt drankjes, bittergarnituur, nootjes, kaas en worst.

Minder goed ter been? De Heideslak
Een familieweekend of bedrijfsuitje in de natuur, met mensen in je gezelschap die slecht ter been zijn? Stap dan in electrocar de Heideslak en geniet comfortabel van de Sallandse Heuvelrug. Vanaf het buitencentrum rijd je door de bossen naar het uitzichtpunt op de Noetselerberg. Vanaf daar heb je weids zicht over de glooiende heidevelden. Onderweg vertelt de gids je over het gebied, de natuur en cultuurhistorie.
Te boeken van april t/m oktober. Duur: 2 uur of 45 minuten. Prijs: tocht 2 uur € 7 per volwassene, € 3 per kind t/m 12 jaar, tocht 45 minuten € 3,50 per volwassene, € 1,50 per kind t/m 12 jaar. Maximaal 7 personen per rit. Rolstoel: gelijkvloerse instap, wanneer nodig helpen we je van rolstoel naar kar. Per rit kan 1 rolstoel mee.

Extra grote groepen - Voor een dag boswachter
Dit arrangement biedt je de ultieme kans om voor een dag in de huid van de boswachter te kruipen. Bij aanvang vertelt de boswachter je over het gebied en zijn werk. Dan ga je zelf het veld in en help je mee bij werkzaamheden in de natuur. Als lunch staat een picknick voor jullie klaar op een plek met mooi uitzicht. In de middag test je je boswachterskwaliteiten tijdens de boswachters-challenge, een sportieve onderlinge strijd begeleid door ervaren sportinstructeurs. Na afloop staat een borrel klaar.
Duur: 10.00-17.00 uur. Prijs: vanaf € 49,50 p.p. Minimaal 30 deelnemers.

Gebied:
Salland
Contact:

Voor meer informatie en een offerte op maat: Buitencentrum Sallandse Heuvelrug 0548-612711 of via buitencentrumsallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl

Praktisch:
  • Prijzen exclusief horecafaciliteiten
  • Gratis parkeren
  • Verrekijkers te huur bij het buitencentrum: € 7,50 p.p.p.d., borg € 25
  • Buitencentrum Sallandse Heuvelrug is het startpunt voor je dagje uit: ook bij familie- en bedrijfsuitjes. Naast vergaderruimtes en uitgebreide horecamogelijkheden, is er een winkel met cadeauartikelen zoals streekproducten en natuurboeken.

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug
Grotestraat 281
7441 GS Nijverdal
Naar startpunt
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten