Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Bronstige edelherten op de Veluwe - Radio Kootwijk

Ga mee op pad met de gids van Staatsbosbeheer en beleef de bronsttijd van het edelhert op Radio Kootwijk. Wanneer een mannetje op zoek is naar liefde, laat hij zijn lokroep duidelijk horen: het burlen. Vooral als de nachten wat kouder worden, weet je niet wat je hoort. De roep galmt over de heide. Ze strijden vaak letterlijk om de hindes, de vrouwtjes.

Bronst bij Radio Kootwijk

Dwaal met de gids van Staatsbosbeheer mee door bossen en over de heide van Radio Kootwijk. Je wandelt rondom de zendcirkel van het markante bouwwerk. Na zonsondergang is het gebied afgesloten voor publiek. Deze exclusieve wandeling laat je de bronst van dichtbij beleven. De locatie op zich is al prachtig, het geluid van het mysterieuze burlen op de achtergond maakt het plaatje af.

Boek nu

Wist je dat

Edelherten gaan aan het eind van de zomer op zoek gaan naar de liefde. Beleef de bronst van dichtbij en boek een van de bronstexcursies.

Gebied:
Radio Kootwijk
Datum:
  • woensdag, 27 sep 2017 vol
  • vrijdag, 29 sep 2017 vol
  • zaterdag, 30 sep 2017 vol
  • zondag, 1 okt 2017 vol
Prijs:
€ 44.85
Prijs kind t/m 12 jaar:
€ 42.85
Leeftijd:
Vanaf 10 jaar
Aanvangstijd:
19:00 uur
Eindtijd:
22:00 uur
Contact:
Meer informatie bij Staatsbosbeheer Veluwe via veluwe@staatsbosbeheer.nl
Praktisch:

Startlocatie: Radio Kootwijk, daar wacht de gids je op. Let op: veel navigatiesystemen kennen deze locatie niet. Bekijk hier de routebeschrijving. Dit is een luister-excursie. Met een stevige wandeling van ongeveer 5 kilometer over bospaden. Trek donkere, niet ritselende kleding aan, stevige wandelschoenen en geen parfum/after-shave op. Camera/verrekijker isn iet nodig en zaklamp niet toegestaan. Niet geschikt voor mindervaliden. Honden niet toegestaan.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten