Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Mooi Linieland-weekend - Werk aan de Korte Uitweg

Kom op de zaterdag van het Mooi Linieland-weekend naar Werk aan de Korte Uitweg. Dit fort is een oase van rust. Het fort heeft een horeca met ruim terras, en is startpunt van verschillende wandelingen waaronder het Klompenpad. Ook avonturiers kunnen hun hart ophalen: er zijn kano's te huur en je kunt hier kamperen. En kinderen kunnen tussen 15.00 en 16.00 uur met de gids van de Boekenbunker mee op pad voor een wandeling met een boekje!
Openingstijd: 10.00-17.00 uur.

Kanotocht naar Het Verdronken Bos
Stap met de boswachter in de kano en vaar mee door het uitgestrekte linielandschap bij Werk aan de Korte Uitweg. Onderweg kom je langs mooie plekken, zoals de polder Blokhoven, het Inundatiekanaal en het Verdronken Bos. De route verschilt per excursie.
 Tijd: 13.30-14.30 uur en 15.30 -16.30 uur. Prijs: € 7,50 volwassene, € 3 kind. Kinderen onder begeleiding van ouders. Niet geschikt voor mindervaliden.

Buitenmiddag bij Werk aan de Korte Uitweg
Kom met boswachter suppen door de Fortengracht, doe mee aan de fotoworkshop of wandel met de gids mee naar Fort Honswijk. Je kunt ook zelfstandig het klompen- of bokkenpad lopen. Liever culinair bezig? Zoek dan mee naar eetbare planten die rond het fort groeien, om er daarna kruidenboter van te maken. Die kan je op het broodje smeren wat je bij het fort zelf gebakken hebt! Een leuke middag voor het hele gezin.
Tijd: 13.00-16.30 uur, tijden per activiteit staan terplekke aangegeven. Gratis entree. Horecagedeelte is toegankelijk voor mindervaliden.

Mooi Linie-weekend

Op 2 en 3 juni 2018 staat deze activiteit in teken van het Mooi Linieland-weekend: een lang weekend waarin de waterlinies met de geheimzinnige militaire bolwerken centraal staan. Hét moment om de verhalen van het linielandschap en prachtige natuur te ontdekken! Lees verder

Gebied:
Kromme Rijn
Datum:
zaterdag, 2 jun 2018
Contact:

Boswachter Tineke Harlaar via t.harlaar@staatsbosbeheer.nl. Zie ook de website van Werk aan de Korte Uitweg

Werk aan de Korte Uitweg
Lange Uitweg 42
3999 WL Tull en 't Waal
Naar startpunt
Werk aan de Korte Uitweg Werk aan de Korte Uitweg

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten