Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Kabouterweken Hollands Duin

Het is feest in Hollands Duin: het is herfstvakantie! Alle kinderen zijn vrij en de bossen hebben de prachtigste kleuren. Dat vieren we natuurlijk. Op het Kabouterpad vind je daarom extra activiteiten. Kinderen kunnen meedoen met de kleurwedstrijd en op sommige dagen word je zelfs ontvangen door echte kabouters!  

Kabouterpad

Wist je dat in de bossen van Hollands Duin kabouters wonen? Geknakte grassprietjes en kleine voetsporen verklappen hun aanwezigheid. Loop samen met jouw kabouter het Kabouterpad en ontdek samen de wereld van dit kleine volkje. Bij restaurant Langs Berg en Dal ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt gaan jullie op pad. Onderweg lees je een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. De puntmuts mag na afloop mee naar huis. En de hele week zijn er extra activiteiten op en om het Kabouterpad Hollands Duin.

Op zoek in de Bieb

In de Noordwijkse en Noordwijkerhoutse bibliotheek vind je een gezellig aangeklede leestafel met allerlei informatie over de duinen en duinkabouters. De boeken mag je natuurlijk lenen om thuis te lezen. In de bieb is ook een kaboutergezin verstopt… Gevonden? Ga dan met je stempel van bewijs naar restaurant Langs Berg en Dal, daar gaat de speurtocht verder. De duinen in, op zoek naar Bo en zijn vriendjes. Na afloop staan er tegen betaling een heuse pannenkoek met rood-met–witte-stippen voor je klaar. Ook het restaurant heeft een kabouter-leestafel. En als je de stempel van de bieb laat zien, ontvang je een kleine verrassing.

Extra kaboutertocht - 24 oktober

Ga mee op pad met de Noordwijkse natuurgids Tessa - zelf en eigenlijk ook een beetje een kabouter. Onderweg vertelt ze je alles over het leefgebied van onze duinkabouter Bo en zijn vriendjes. Na afloop ga je samen met Tessa uilenballen uitpluizen in het restaurant. Aanmelden: restaurant Langs Berg en Dal. Tijd: vanaf 12.00 uur.

Buiten de kabouterweken een kabouterpad lopen?

Wist je dat je ook buiten de Kabouterweken een Kabouterpad kunt lopen bij Staatsbosbeheer? Kijk voor een pad bij jou in de buurt en ga met je eigen kabouters op avontuur!

Gebied:
Hollands Duin
Datum:
20-10-2018 t/m 28-10-2018
Kind t/m 12 jaar:
€ 5
Leeftijd:
3 t/m 6 jaar
Contact:

Reserveren bij Restaurant Langs Berg en Dal 0252-372474 of via info@langsbergendal.nl

Praktisch:
  • Startlocatie: Restaurant Langs Berg en Dal, Langevelderlaan 22, 2204 BD Noordwijk
  • Tijden: ma t/m vr 10.00-21.30 uur, za + zo 09.00-22.00 uur
  • Afstand: 1,5 km
  • Prijs: inclusief drinken, iets lekkers en een diploma
  • Niet toegankelijk voor mindervaliden, de route gaat over smalle onverharde paden
  • Honden toegestaan: in broedseizoen aangelijnd, daarbuiten los

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten