Zakendoen

Ondernemen in de mooiste natuur van Nederland? Dat kan. Bij Staatsbosbeheer staan we open voor ideeën van ondernemers.

Wat doet Staatsbosbeheer?

Samen de natuur beheren, beleven én benutten – dat doen we op een groeiend aantal locaties in Nederland. Staatsbosbeheer faciliteert grote en kleine initiatieven, met en door groene ondernemers. Mensen met oog voor natuur én voor de business. Met ziel en zakelijkheid.

Naar buiten

Om onze bezoekers optimaal van de natuur te laten genieten, stellen we onze terreinen en gebouwen open voor het publiek en organiseren we natuuractiviteiten en –excursies. Neem bijvoorbeeld onze 8 buitencentra – locaties die op een veelzijdige manier het startpunt zijn voor een mooie dag in de natuur. Daar kunnen bezoekers terecht voor activiteiten, wandelroutes, horeca, maar het zijn bijvoorbeeld ook inspirerende vergaderlocaties. Deze buitencentra trekken jaarlijks ruim een miljoen bezoekers.

Evenementen

Cultuurliefhebbers bieden we de festivals Oerol op Terschelling en Into The Great Wide Open op Vlieland. Wie zelf aan de gang wil in de natuur, doet mee aan de jaarlijkse Natuurwerkdag. En verder zijn onze gebieden het decor van talloze sportevenementen zoals hardloopwedstrijden, wielertochten, kanotochten, viswedstrijden of bijvoorbeeld hondentrainingen.

Speciale doelgroepen

We richten ons ook op speciale doelgroepen. Elk jaar gaan 1,3 miljoen basisschoolkinderen op ontdekkingsreis in onze natuurgebieden. Om kennis, respect en liefde te ontwikkelen voor de wereld om ons heen – waardevolle bagage voor de toekomst. Al deze activiteiten zijn mede mogelijk dankzij de inspanning van onze circa 10.000 vrijwilligers met hart voor de natuur.

Ondernemen

En we ondernemen. Met mensen zoals u. Vanuit onze terreinen en gebouwen, verspreid over heel Nederland. Wilt u ook ondernemen op een bijzondere locatie, met respect voor de natuur? En wilt u uw ideeën met ons delen? Dan praten we graag met u verder.

Meer weten over Staatsbosbeheer? Zie Over Staatsbosbeheer.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten