Zakendoen

Ondernemen in de mooiste natuur van Nederland? Staatsbosbeheer staat open voor samenwerking met het bedrijfsleven.

Contact

Zakendoen met Staatsbosbeheer

Een outdoorbedrijf of horecagelegenheid op een terrein van Staatsbosbeheer? Of een van onze monumentale gebouwen in gebruik als kantoorpand of verblijfsaccommodatie? Er is veel mogelijk in de samenwerking met Staatsbosbeheer.

Beschermen, beleven en benutten

Staatsbosbeheer heeft een heldere missie: midden in de samenleving staan om met elkaar de natuur te beheren, te beleven én te benutten. Dat geldt voor de 265.000 hectare prachtige bossen en terreinen die wij beheren. Maar ook voor de honderden monumentale gebouwen: van eenvoudige historische stallen en griendschuren tot historische forten, prachtige landgoederen en (rijks)monumenten.

Beschermen, beleven en benutten gaan hand in hand – ze kunnen niet zonder elkaar. Daarom werken wij hard aan het beheer en openstellen. Zodat bezoekers optimaal kunnen genieten van onze gebieden en gebouwen. Waar mogelijk plukken we daarvan graag ook bescheiden vruchten. Om met die opbrengsten het beheren en beleven in de toekomst mogelijk te maken en te houden.

Daarom werken wij graag samen met ondernemers. Wij hebben plannen voor specifieke gebieden en gebouwen waarvoor we samenwerking met ondernemers zoeken. Kijk op Ondernemers gezocht voor een actueel overzicht. En soms hebben we gebieden of gebouwen om te pachten, huren of kopen. Kijk hiervoor bij Vastgoed.

Ruimte… en regels

Als ondernemer bent u bij Staatsbosbeheer verzekerd van een prachtige locatie met een grote groene 'achtertuin'. Die bezoekers trekt, het hele jaar door. Voor veel ondernemers is dat een groot voordeel: zo krijgt hun bedrijf vanzelf extra (attentie)waarde en aanloop.

Natuurlijk gelden bij ondernemen in de natuur speciale regels. Zo kunnen natuurbeschermingswetten van invloed zijn op ondernemingsplannen. En projecten moeten vanzelfsprekend voldoen aan onze Algemene Voorwaarden en aanbestedingsregels.

Locatieontwikkeling en gebouwen

We zijn ook realistisch als het gaat om locatieontwikkeling en gebouwen. Deze trajecten zijn complex en kunnen meerdere jaren duren. We staan open voor ideeën, maar we kunnen die in veel gevallen niet op korte termijn oppakken. Daarom beperken wij ons vooralsnog tot gebieden en gebouwen die al zijn aangemerkt voor verdere ontwikkeling en exploitatie. Deze kunt u vinden bij Ondernemer gezocht.

Voordelen van zakendoen met Staatsbosbeheer

Zakendoen met Staatsbosbeheer biedt een groot aantal voordelen:

  • Uw bedrijf is gevestigd middenin of aan de rand van natuur en/of in een monumentale omgeving;
  • Dankzij de groene omgeving krijgt uw bedrijf een extra milieuvriendelijke en positieve uitstraling;
  • Extra attentiewaarde: veel natuurlocaties trekken vrijwel automatisch bezoekers;
  • Staatsbosbeheer heeft de kennis en ervaring om u te adviseren; 
  • Staatsbosbeheer kan u adviseren bij het doorlopen van de procedures bij gemeente en provincie;
  • Staatsbosbeheer kan vooraf voorwaarden stellen aan de bedrijfsvoering, maar u bent en blijft zelf eindverantwoordelijk.

Wilt u weten hoe u de eerste stappen van zakendoen met Staatsbosbeheer er concreet uitzien? Kijk dan bij Zakendoen - van idee tot realisatie. Meer informatie is ook te vinden bij de meestgestelde vragen over zakendoen.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten