Grondstoffen

Bij de (her)inrichting van onze terreinen komen grondstoffen vrij. Die brengt Staatsbosbeheer op de markt. Hiermee voorzien we in de vraag naar duurzame grondstoffen.

Duurzame marktpartner

We werken alleen met marktpartijen samen als er aan alle eisen van de wet- en regelgeving wordt voldaan. Afspraken en een duidelijke taakverdeling leggen we vast in een samenwerkingsovereenkomst. De opbrengst gebruiken we voor het duurzaam beheren van onze natuurgebieden. Ook ontwikkelt Staatsbosbeheer al ruim 100 jaar hoogwaardig plantmateriaal voor de inrichting en versterking van natuur, bos en landschap.

Grond, slib en zand

Staatsbosbeheer is marktpartij in grondstromen. We verkopen vrijkomende grond uit natuurherstelprojecten en ontvangen baggerspecie om zandwinputten minder diep te maken. Ook bij grond, slib en zand zijn landschap en natuur sturend. Het ecologische resultaat na inrichting moet passen in de gestelde natuurdoelen. ‘No net loss’ is het uitgangspunt.

zwier van olst
Vragen over dit onderwerp? Zwier van Olst
Staatsbosbeheer Projecten BV
z.olst@staatsbosbeheer.nl

Zaden en plantmateriaal

Onze afdeling Zaad en Plantsoen kweekt kwalitatief hoogwaardig plantmateriaal. Ook adviseren we terreinbeheerders bij het kiezen van geschikte boom- of struiksoorten.De zaden zijn afkomstig van onze eigen terreinen, zaadgaarden en onze genenbank voor autochtone bomen en struiken. De kweekmaterialen van Staatsbosbeheer (zaden, stekken, bomen en struiken) zijn beschikbaar voor zaadhandel, kwekerijen, overheden en particulieren.

Lammert Kragt
Vragen over dit onderwerp? Lammert Kragt
Teamleider Beheer en productie
zaad.plantsoen@staatsbosbeheer.nl
030-6926262

 

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten