Ondernemer gezocht

Staatsbosbeheer zoekt regelmatig ondernemers die kansen zien voor onze gebieden of gebouwen. Hier ziet u plannen waarvoor wij een partner zoeken.

Contact

Ondernemer gezocht voor het Groene Schip

Staatsbosbeheer zoekt een ondernemer voor het Groene Schip, een heuvel van 30 meter hoog in de Houtrak, vlak naast de haven van Amsterdam. Spreekt de locatie u aan of heeft u al een idee voor een onderneming? Bent u de ondernemer die er een plek van maakt waar iedereen zich welkom voelt? Dan bieden wij als eigenaar van de locatie u graag de kans om uw plannen uit te voeren.

Groene Schip

Het Groene Schip is een strak dijklichaam tussen Amsterdam en Haarlem, ten zuiden van het Noorzeekanaal. Het platform bovenop, dat 30 meter boven het maaiveld uitrijst, heeft een oppervlak van circa 2,75 ha (60 x 460 meter). De hoogte van het Groene Schip is uniek in de omgeving en geeft een weids uitzicht van Amsterdam tot aan de duinen, en van de bedrijvigheid van het Noordzeekanaal en de haven tot het vlakke veenweidegebied.

Staatsbosbeheer is eigenaar en beheerder van het Groene Schip. We maken graag gebruik van de creatieve kracht van private partijen om voor dit gebied een recreatieve, innovatieve en/of educatieve functie te ontwikkelen en deze vervolgens middels een samenwerkingsovereenkomst te realiseren en exploiteren.

Kansen voor ondernemers

Waarom is deze locatie aantrekkelijk om te ondernemen? 

  • Het gebied heeft een unieke hoge ligging met enorme vergezichten op West-Nederland.
  • Groene Schip is zowel met de auto als met de fiets goed bereikbaar. 
  • De Houtrak kent al grote variatie aan natuur en recreatieve voorzieningen. Aan het inrichtingsplan van het totale gebied wordt nog gewerkt. De exacte invulling van sommige deelgebieden kan in samenhang met het Groene Schip worden uitgedacht.
  • Door de ligging van het gebied, tussen de recreatiegebieden Spaarnwoude en Spaarnwoude/Houtrak en vlakbij Amsterdam en Haarlem, kan het gebied een bovenlokale functie krijgen. 
  • Er is een uitgebreide marktscan aanwezig van het huidige aanbod aan vrijetijdsvoorzieningen in het gebied rond het Groene Schip.

Update april 2018

Staatsbosbeheer heeft inmiddels een intentieovereenkomst voor horeca op het Groene Schip. Omdat er bovenop voldoende ruimte is, staat Staatsbosbeheer nog steeds open voor andere ideeën. Zie ook veelgestelde vragen (pdf).

Achtergrondinformatie

Contact

Wilt u meer informatie over de ontwikkeling van het Groene Schip? Neem contact op met Jan den Boef, projectmedewerker Staatsbosbeheer, ondernemengroeneschip@staatsbosbeheer.nl.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten