Zakendoen

Ondernemen in de mooiste natuur van Nederland? Staatsbosbeheer staat open voor samenwerking met ondernemers.

Ondernemer gezocht voor recreatiegebied De Bernisse

Recreatieschap Voorne-Putten Rozenburg zoekt een ondernemer die een impuls wil geven aan de verdere recreatieve ontwikkeling van Oud Hoenderhoek in de Bernisse, een waterrijk natuur- en recreatiegebied aan de westkant van Spijkenisse. Namens het recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg en de gemeente Nissewaard nodigt Staatsbosbeheer creatieve ondernemers uit om hun ontwikkelideeën digitaal in te dienen voor 28 februari 2018. Denk hierbij aan horeca, kleinschalige verblijfsaccommodatie, outdooractiviteiten, bootverhuur. Of misschien heeft u wel een heel ander idee dat bij het karakter van dit kansrijke gebied past.

Over recreatiegebied Bernisse

De Bernisse was vroeger de belangrijkste scheepvaartverbinding tussen Holland en Vlaanderen. De acht kilometer lange rivier biedt de waterrecreant veel mogelijkheden voor ontspanning en plezier. Motorboten (uitgezonderd die met een elektromotor) zijn niet toegestaan, waardoor roeiers, kanoërs en zwemmers in alle rust hun gang kunnen gaan. Op de oevers bij Abbenbroek en Simonshaven zijn zwemstrandjes. Verder zijn er volop mogelijkheden om te fietsen en te wandelen. Hiervoor staan de kilometerslange wandel- en fietsnetwerken op Voorne-Putten en Rozenburg garant. De omgeving van de Bernisse bestaat uit weidse polders en schilderachtige, historische dorpen. Brielle en Rotterdam liggen op een steenworp afstand van het gebied.

Recreatieve ontwikkeling

Het recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg zoekt in samenwerking met de gemeente Nissewaard naar recreatieve invullingen die passen binnen de sfeer en het karakter van het gebied. Een pré zijn ideeën die een impuls geven aan de verdere recreatieve ontwikkeling van het gebied.

Namens het recreatieschap nodigt Staatsbosbeheer ondernemers uit ideeën voor een recreatieve invulling van de ontwikkellocatie Oud Hoenderhoek (aan de Oudhoenderhoeksedijk 1 in Geervliet) in te dienen. Denk hierbij aan horeca, kleinschalige verblijfsaccommodatie, outdooractiviteiten, bootverhuur of misschien heeft u wel een heel ander idee dat bij het karakter van dit mooie gebied past. 

Kansen voor ondernemers

Waarom is deze locatie aantrekkelijk voor ondernemers?

  • Een waterrijk gebied vol mogelijkheden voor recreatief gebruik.
  • Goed bereikbaar met auto, fiets en bus.
  • Op steenworp afstand van Brielle en Rotterdam.
  • Vele kilometers wandel- en fietspaden.
  • De gemeente Nissewaard denkt mee en biedt planologische flexibiliteit voor goede plannen.

Achtergrondinformatie

Voor meer informatie, voorwaarden en planning zie:  

Meer informatie

Indien u geïnteresseerd bent in Oud Hoenderhoek als toekomstige locatie voor uw onderneming, dan kunt u contact opnemen met: Staatsbosbeheer, Trudy Leerschoon, 010 2981081, e-mail t.leerschoon@staatsbosbeeher.nl

U kunt uw voorstel digitaal insturen tot 28 februari 2018 via t.leerschoon@staatsbosbeheer.nl. Na ontvangst krijgt u per e-mail een bevestiging van uw deelname.

Trudy Leerschoon
Vragen over dit onderwerp? Trudy Leerschoon
Projectleider
t.leerschoon@staatsbosbeheer.nl
010 2981081

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten