Moods & Food

Luxe outdoor lunches en diners. Midden in de natuur, weg van de bewoonde wereld, op een onverwachte plek. Dat is wat de bedenkers van Moods & Food voor zich zagen. Hoe hielp Staatsbosbeheer hen om hun idee te realiseren?

Een luxe safarigevoel in Nederland

Een luxe safarigevoel, maar dan in Nederland. Dat is wat zakenpartners Jacqueline de Rooij en Margit Balogh voor ogen stond. Zij wilden een bijzondere combinatie bieden van gezonde, avontuurlijke en ontspannende buitenactiviteiten. Inclusief catering van het hoogste niveau. Moods & Food was geboren.

In Staatsbosbeheer vonden ze een partner die hun concept begreep en waarmee ze de volgende stappen konden zetten. Samen met Paul Suurmond, destijds boswachter van de Veluwe, ontdekten ze de ideale locatie: de oude Eikelhut, midden in de bossen van de Veluwe. Het werd de plek voor hun eerste grote evenement: ‘Walking Wild Dinner'.

Procedures

Voor het zover was, moesten ze eerst alle procedures doorlopen. Margit: “Je kunt niet zomaar iets organiseren in de natuur. Je moet overal vergunningen voor aanvragen en daar gaat veel tijd overheen. En je hebt boswachters nodig die met je meedenken in mogelijkheden.” En meedenken deed boswachter Paul. Het gebied bleek een potentieel broedgebied van de duinpieper. Paul: “Door de data van het evenement aan te passen aan de broedtijd, hebben we dat probleem kunnen omzeilen en was het met wat vijven en zessen tóch te regelen.”

"Je hebt boswachters nodig die met je meedenken in mogelijkheden."

Margit Balogh, Moods & Food

Ondernemingsplan

De volgende stap was het opstellen van een ondernemingsplan. Voor Moods & Food was dat heel summier: een door de opdrachtgever goedgekeurde begroting voldeed, naast hun eigen investering in uren. “Omdat we het een paar keer per jaar doen, hebben we geen financiers nodig. We bieden ook geen standaardproduct. Voor iedere opdrachtgever stellen we een uniek en eenmalig concept samen.”

"Bij het afscheid merk je dat zo’n dag in de natuur écht indruk heeft gemaakt."

Paul Suurmond, boswachter

Een onvergetelijke ervaring

Na zo’n 20 evenementen in 8 jaar tijd, heeft Moods & Food de voldoening gegeven die Margit en Jacqueline zochten. Ze hebben hun relaties van onder meer Fonds Slachtofferhulp, KPMG en Mercedes-Benz een onvergetelijke ervaring kunnen bieden. “We kunnen onze toch verwende gasten nog steeds echt verrassen. Ze weten vaak vooraf niet waar ze terechtkomen. De natuuractiviteit is dankzij het enthousiasme van de boswachter, die bij deze evenementen als gastheer optreedt, al een doorslaand succes. Uiteindelijk komen ze in het schemer aan op een sprookjesachtige plek, waar een chique diner voor ze wordt bereid en geserveerd. Dat maakt de belevenis helemaal af."

Moods en Food
Maart 2011:

Bespreken concept

Juni 2012:

Eerste event (Kootsafari)

Locatie:

De bossen van de Veluwe

Activiteit:

Evenementen

Ondernemers:

Jacqueline de Rooij en Margit Balogh 

Website:           

www.moodsandfood.nl

Contact Staatsbosbeheer:

Paul Suurmond, p.suurmond@staatsbosbeheer.nl 

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten