Inspirerende voorbeelden

We werken we samen met succesvolle ondernemers. Hier vindt u voorbeelden van dromers en doeners die graag hun ervaringen met u delen.

Contact

Samenwerken met Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer beschermt en ontwikkelt het groene erfgoed van Nederland. Wij willen dat de huidige en toekomstige generaties de natuur kunnen beleven, in balans met het duurzaam benutten van onze gebieden met de samenleving. Om deze missie te bereiken, werken we samen met succesvolle ondernemers. Inspirerende voorbeelden van dromers en doeners die graag hun ervaringen met u delen.

Groene chemie met Avantium

Hout en biomassa - We leveren biomassa aan de bio-raffinaderij van Avantium, die daar met een baanbrekende technologie grondstoffen uithalen voor de chemie én energieopwekking.

Natuurgras voor Beekse Bergen

Hout en biomassa  Het maaisel van schaalgrasland belandde in het verleden vaak op de composthoop. Nu krijgt het een nieuwe functie als voer voor bijvoorbeeld giraffen.

Beter in het Groen

Natuur en gezondheid - Het platform Beterinhetgroen.nl brengt initiatieven samen op het gebied van gezondheid en bewegen in het groen.

Natuur profiteert van windmolens

Energie – Wie knooppunt Deil passeert op de A2 of de A15, krijgt straks zicht op 9 tot 11 windmolens. Een deel van de windmolens komt te staan op grond van Staatsbosbeheer.

BioWarmteCentrale de Purmer

Energie  We zoeken naar manieren om biomassa zo efficiënt en duurzaam mogelijk te gebruiken. Eén van onze partners is Stadsverwarming Purmerend, die onze houtsnippers stoken.

Bosgroep De Vennen

Zorg en arbeidsparticipatie - Al 20 jaar lang werken cliënten van de Driestroom als trotse, stoere bosmedewerkers in onze natuurgebieden in het Rijk van Nijmegen.

Brede Bos

Zorg en arbeidsparticipatie - Een groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt doen in het project Brede Bos leer- en werkervaring op. De aanpak slaat aan.

Natuurpoort & Wellness Chaamse Bossen

Outdoor en evenementen In de Chaamse Bossen ontwikkelen ondernemers Wildrik Hartman en Ad Mathijssen een natuurpoort, gecombineerd met een luxueus thermencomplex.

Dagbesteding De Schutkooi

Zorg en arbeidsparticipatie - In de Maasduinen komen natuurbeheer en sociale ontwikkeling in het groen samen. Cliënten van De Schutkooi helpen bij het beheer van dit gebied. 

Zorginstelling De Zijlen

Zorg en arbeidsparticipatie - Cliënten van zorginstelling De Zijlen werken in en aan het fraaie cultuurlandschap van het Groningse Westerkwartier.

Kantoorpand Fort bij 't Hemeltje

Grond en gebouwen Fort bij ’t Hemeltje in Houten is gerenoveerd en heeft een nieuwe bestemming als kantoorpand. Met de opbrengst van de verhuur onderhouden we het fort.

Eierdozen van natuurgras

Hout en biomassa - De Finse verpakkingsspecialist Huhtamaki weet grasmaaisel uit natuurgebieden van Staatsbosbeheer om te zetten in… eierdozen!

Festival Into The Great Wide Open

Outdoor en evenementen Ieder jaar genieten duizenden mensen van hun favoriete muziek tijdens het festival Into The Great Wide Open in de Vlielandse natuur.

Klimbos Zeeuwse Helden

Outdoor en evenementen  Met de realisatie van een klimbos in de duinen op Schouwen-Duiveland kwam de droom van ondernemer André Kort uit.

Leerwerkbedrijf Diemerbos

Zorg en arbeidsparticipatie - Zorgverlener Cordaan biedt samen met Staatsbosbeheer dagbesteding en ontwikkeling aan mensen met een verstandelijke beperking.

Leerwerkplaats Jubbega

Zorg en arbeidsparticipatie - In leerwerkplaats Jubbega helpen we samen met 3 Friese gemeenten mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werkervaring en uitzicht op werk.

Leerwerkplaats Maashorst

Zorg en arbeidsparticipatie - In leerwerkplaats Maashorst helpen we samen met IBN en Hub Noord-Brabant jongeren uit het speciaal onderwijs aan een rustige werkomgeving in het groen.

Lumière Cinema

Hout en biomassa - In Maastricht zijn elektriciteitscentrale en ketelhuizen van de Sphinx-fabrieken getransformeerd tot een modern filmhuis met 20 m3 Hollands hout® voor de muren.

Moods & Food

Outdoor en evenementen Luxe outdoor lunches en diners, midden in de natuur. Dat is wat de bedenkers van Moods & Food voor zich zagen. In onze natuurgebieden vonden ze locaties.

Nationale Boomfeestdag

Natuureducatie - In 1957 geïnitieerd door Staatsbosbeheer planten ieder jaar 115.000 kinderen in Nederland een boom tijdens Boomfeestdag. Maar Boomfeestdag is meer...

Natuurwijs

Natuureducatie - Stichting NatuurWijs geeft buitenlessen aan schoolklassen, midden in de natuur en gewoon in schooltijd. Leren door zelf te zien, voelen, horen, ruiken en ervaren.

Pixi

Outdoor en evenementen - Pixi is een interactief digitaal kunstwerk van lichtjes in de Drentse natuur. Een inspirerende samenwerking met kunstenaars en provincie Drenthe.

Promen

Zorg en arbeidsparticipatie - Cliënten van Promen zorgen ervoor dat 't Weegje, Gouwebos en Goudse Hout er opgeruimd bij liggen.

Reclassering

Zorg en arbeidsparticipatie - Honderden mensen met een werkstraf zijn jaarlijks aan de slag in onze natuurgebieden om iets nuttigs te doen voor de samenleving.

Shell

Hout en biomassa - Shell en Staatsbosbeheer gaan gezamenlijk klimaatverandering tegen met de aanplant van 5 miljoen bomen op plekken waar de essentaksterfte heeft toegeslagen.

Surfen op Hollands hout

Hout en biomassa  De populier is door zijn eigenschappen onmisbaar in de verpakkingsindustrie. Maar je kunt meer maken van populierhout: surfplanken bijvoorbeeld.

Trouwen in het bos

Outdoor en evenementen  Mogen wij bosbruiloften organiseren in jullie natuurgebieden? Met deze vraag kwam weddingplanner Lianne Balduk bij ons. 

Restaurant Vuurtoreneiland

Grond en gebouwen – Twee ondernemers ontwikkelden een restaurant op een historisch eiland bij Durgerdam en ze onderhouden het eiland én Rijksmonument.

Woonwijk Krommenie

Grond en gebouwen - Krommenie krijgt er een duurzame woonwijk bij, verbonden met de omliggende natuurgebieden. Dankzij een samenwerking tussen AM en Staatsbosbeheer.

Zorginstelling Zeeuwse Gronden

Zorg en arbeidsparticipatie - Zorginstelling Zeeuwse Gronden en Staatsbosbeheer bieden dagbesteding en training voor psychisch kwetsbare mensen met groene vingers.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten