Inspirerende voorbeelden

We werken we samen met succesvolle ondernemers. Hier vindt u voorbeelden van dromers en doeners die graag hun ervaringen met u delen.

Contact

Samenwerken met Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer beschermt en ontwikkelt het groene erfgoed van Nederland. Wij willen dat de huidige en toekomstige generaties de natuur kunnen beleven, in balans met het duurzaam benutten van onze gebieden met de samenleving. Om deze missie te bereiken, werken we samen met succesvolle ondernemers. Inspirerende voorbeelden van dromers en doeners die graag hun ervaringen met u delen.

Groene chemie met Avantium

Grondstoffen - Staatsbosbeheer levert biomassa aan de bio-raffinaderij van Avantium in Delfzijl. Met een baanbrekende technologie haalt Avantium daar grondstoffen uit voor de chemie én energieopwekking.

Natuurgras voor Beekse Bergen

Grondstoffen Schaalgrasland moet worden gemaaid. Het maaisel belandt vervolgens vaak op de composthoop. Senior projectontwikkelaar Frank van Hedel gaf het een nieuwe functie door het gras te hooien en als dierenvoer te verkopen.

Beter in het Groen

De website Beterinhetgroen.nl is een initiatief van MediQuest en Staatsbosbeheer. We brengen er alle initiatieven voor gezondheid en bewegen in het groen op samen.

Natuur profiteert van windmolens

Energie – Wie knooppunt Deil passeert op de A2 of de A15, krijgt straks waarschijnlijk zicht op 9 tot 11 windmolens. Een deel van de windmolens komt te staan op grond van Staatsbosbeheer.

BioWarmteCentrale de Purmer

Energie Bij Staatsbosbeheer zoeken we naar manieren om biomassa zo efficiënt en duurzaam mogelijk te gebruiken. Eén van onze partners is Stadsverwarming Purmerend (SVP), die hun biowarmtecentrale stoken op onze houtsnippers.

Bosgroep De Vennen

Zorg en arbeidsparticipatie - Cliënten van de Driestroom werken al bijna 20 jaar in natuurgebieden van Staatsbosbeheer in het Rijk van Nijmegen. Deze trotse, stoere bosmedewerkers verkopen hier ook zelf geoogst brandhout.

Brede Bos

Een groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt doen in het project Brede Bos leer- en werkervaring op. De aanpak slaat aan.

Natuurpoort & Wellness Chaamse Bossen

Outdoor en evenementen In de Chaamse Bossen (W-Brabant) ontwikkelen ondernemers Wildrik Hartman en Ad Mathijssen de komende jaren een natuurpoort, gecombineerd met een luxueus thermencomplex.

Dagbesteding De Schutkooi

Dagbesteding De Schutkooi en Staatsbosbeheer brengen al 2 jaar natuurbeheer en sociale ontwikkeling in het groen samen. Winst voor zowel cliënten van de dagbesteding als het onderhoud in Nationaal Park De Maasduinen.

Kantoorpand Fort bij 't Hemeltje

Grond en gebouwen Fort bij ’t Hemeltje in Houten is grondig gerenoveerd en heeft een nieuwe bestemming: kantoorpand voor duurzame bedrijven. Met de opbrengst van de verhuur kan Staatsbosbeheer het fort blijven onderhouden.

Eierdozen van natuurgras

Grondstoffen - Bij gras denk je wellicht niet direct aan verpakkingsmateriaal. Toch weten de Finse verpakkingsspecialist Huhtamaki en Staatsbosbeheer grasmaaisel uit natuurgebieden om te zetten in… eierdozen!

Festival Into The Great Wide Open

Outdoor en evenementen Ieder jaar genieten 7.000 mensen van hun favoriete muziek tijdens het festival Into The Great Wide Open op Vlieland. Een succes door de nauwe samenwerking tussen Staatsbosbeheer en festivalorganisatie.

Klimbos Zeeuwse Helden

Outdoor en evenementen De realisatie van een klimbos in een duingebied van Staatsbosbeheer op Schouwen-Duiveland. Daarmee kwam de droom van ondernemer André Kort van buitensportbedrijf De Zeeuwse Gasten uit.

Leerwerkplaats Jubbega

Leerwerkplaats Jubbega helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werkervaring en uitzicht op werk. Samen met drie Friese gemeenten verzorgt Staatsbosbeheer voor hen werkend leren in het groen.

Leerwerkplaats Maashorst

Leerwerkplaats Maashorst helpt jongeren uit het speciaal onderwijs aan werk- en succeservaringen. Samen met partners IBN en Hub Noord-Brabant biedt Staatsbosbeheer hen een rustige werkomgeving in het groen.

Lumière Cinema

Hout en biomassa - In Maastricht zijn de voormalige elektriciteitscentrale en ketelhuizen van de Sphinx-fabrieken getransformeerd tot een modern filmhuis. Staatsbosbeheer leverde 20 m3 Hollands hout® voor de markante muurbekleding.

Moods & Food

Outdoor en evenementen Luxe outdoor lunches en diners, midden in de natuur. Dat is wat de bedenkers van Moods & Food voor zich zagen. In Staatsbosbeheer vonden ze een partner die hun concept begreep.

Nationale Boomfeestdag

In 1957 geïnitieerd door Staatsbosbeheer planten ieder jaar 115.000 kinderen in Nederland een boom tijdens Boomfeestdag. Maar Boomfeestdag is meer...

Natuurwijs

De Stichting NatuurWijs geeft ‘buitenlessen’ aan schoolklassen, midden in de natuur en gewoon onder schooltijd. Leren door zelf te zien, te voelen, te horen, te ruiken en te ervaren. Daar kan geen biologieles tegenop!

Pixi

Outdoor en evenementen - Pixi is een interactief digitaal kunstwerk van lichtjes, midden in de Drentse natuur. Een ode aan de natuur dankzij de inspirerende samenwerking tussen provincie, kunstenaars en Staatsbosbeheer.

Reclassering

Reclassering Nederland stuurt elk jaar zo’n 1.600 mensen met een werkstraf naar Staatsbosbeheer. Om zich in de natuur de blaren op de handen te werken en iets nuttigs te doen voor de samenleving. Een gezonde, leerzame en zelfs populaire straf.

Surfen op Hollands hout

Grondstoffen Populier is door zijn eigenschappen (kleur- geur en smaakloos) onmisbaar in de verpakkingsindustrie. We willen laten zien dat je zoveel meer kunt maken van populierhout dan alleen verpakkingsmateriaal. Surfplanken bijvoorbeeld.

Trouwen in het bos

Outdoor en evenementen  Mogen wij bosbruiloften organiseren in jullie natuurgebieden? Met deze vraag stapte weddingplanner Lianne Balduk op Staatsbosbeheer af.

Restaurant Vuurtoreneiland

Grond en gebouwen – Twee ondernemers ontwikkelden een restaurant op een historisch eiland bij Durgerdam, dat tot voor kort niet toegankelijk was voor publiek. Ze onderhouden het eiland en het Rijksmonument.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten