Wandelen

Ontdek de leukste wandelroutes van Staatsbosbeheer, van korte ommetjes tot lange struintochten; er is voor ieder wat wils!

Boswachterspad Ooijpolder

Gelderse Poort / Gelderland

Vlakbij het drukke Nijmegen vind je een boswachterspad langs de uiterwaarden van de Waal, de Ooijpolder, oude steenfabrieken, duizenden ganzen en goudgele populieren in de herfst. Struin rond, ontmoet de konikpaarden en geniet van een prachtig uitzicht bij zonsopkomst.

Thijmen van Heerde, boswachter Gelderse Poort

Over deze route

( Route info )

Het startpunt van het boswachterspad is de Bastei in Nijmegen. Bij dit centrum voor natuur en cultuurhistorie kun je terecht kunt voor allerlei informatie over de Gelderse Poort. De auto kan geparkeerd worden bij parkeergarage Kelfkensbos.

Vanaf de Bastei volg je de beschrijving in de download om de wandeling van 12 kilometer te maken. Het aantal kilometers kan verlengd worden. Je bent vrij om van de paden te gaan en in de uiterwaarden te struinen. De route gaat over verhard en onverhard pad. Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

Horeca

Tijdens de wandeling kom je langs de Oortjeshekken in Ooij, waar je terecht kunt voor een maaltijd en wat drinken.

Flora en fauna

In de zomer en het voorjaar is de Gelderse Poort een bloem- en vlinderrijk gebied. In de herfst keren de ganzen terug naar de weilanden en tijdens de wintermaanden kun je de roerdomp, grote zaagbek of het nonnetje tegenkomen in het water. Bij hoog water lopen er gallowayrunderen en konikpaarden rond in het gebied.

Gebied:
Gelderse Poort / Gelderland
Wandelen
12 km
Beoordeling:
Geef een beoordeling
De Bastei, centrum voor natuur en cultuurhistorie
Waalkade 83
6511 XR Nijmegen
Naar startpunt
De Bastei, centrum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei, centrum voor natuur en cultuurhistorie

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten