Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Word vrijwilliger

Bij Staatsbosbeheer zorgen we samen met de maatschappij dat zoveel mogelijk mensen de natuur kunnen beleven. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen helpen bij werkzaamheden van beheer en onderhoud tot voorlichting en gastheerschap. Dankzij de inzet van vrijwilligers kunnen we extra werk uitvoeren, activiteiten aanbieden en de kwaliteit van ons aanbod aan voorlichting en activiteiten verbeteren.

Wie zoeken we?

  • Heb je hart voor de natuur en kun je met enthousiasme kennis en informatie overbrengen aan anderen?
  • Ben je bereid om minimaal 4 keer per jaar een bijdrage te leveren aan werkzaamheden voor Staatsbosbeheer?
  • Ga je zorgvuldig en respectvol om met mensen en spullen?

Dan ben je geschikt als vrijwilliger voor Staatsbosbeheer!

Waarom zoeken we vrijwilligers?

Staatsbosbeheer is een maatschappelijke onderneming. Draagvlak in de maatschappij is een belangrijke voorwaarde om ons werk goed te kunnen doen. We werken hard aan het vergroten van de betrokkenheid van Nederlanders, maar ook van bedrijven en andere maatschappelijke verbanden. Bij die maatschappelijke activiteiten kunnen we niet zonder de inzet van vrijwilligers. Ieder jaar verzetten duizenden vrijwilligers heel veel werk in de gebieden van Staatsbosbeheer.

Wat kun je van Staatsbosbeheer verwachten?

Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Om goed samen te werken is het belangrijk om te weten wat wij van jou kunnen verwachten. Ook zijn we helder over wat je van ons kunt verwachten:

  • Een WA-verzekering voor aansprakelijkheid bij schade aan derden en een ongevallenverzekering bij invaliditeit of overlijden;
  • Een dagvergoeding of kilometervergoeding;
  • Veiligheidskleding en vrijwilligerskleding, als de uitvoering van je werk daarom vraagt;
  • Een abonnement op het Staatsbosbeheer magazine en de vrijwilligersnieuwsbrief.

Vacatures voor vrijwilligers

Alle openstaande vacatures voor vrijwilligers vind je op de vacaturepagina op deze site. Neem alleen contact op als je een passende vacature ziet! Open sollicitaties kunnen we niet behandelen.

Meer informatie

In het dossier Vrijwilligers lees je meer over de rol van vrijwilligers bij Staatsbosbeheer.