Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Het Buitenfonds voor Staatsbosbeheer

"Buiten spelen wil ieder kind. Het gras kleurt je knieën groen. Met blote voeten klimmen en klauteren. Je kan niet wachten om naar het bos te gaan! Met uw steun laten we kinderen de natuur écht ervaren. Daar is extra geld voor nodig. Doneer nu!" – Boswachter Marieke Schatteleijn.

Word donateur en help de natuur bij jou in de buurt

Met jouw donatie kunnen we écht wat betekenen voor de natuur in Nederland. Wil je ook een bijdrage geven aan de natuur bij jou in de buurt? Dat doe je via Buitenfonds.nl

Over het Buitenfonds

Het Buitenfonds voor Staatsbosbeheer is een onafhankelijke stichting die geld werft voor waardevolle projecten in de unieke natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Zoals het behoud van cultureel erfgoed, uitstapjes in de natuur voor kinderen, het maatschappelijk werk van de boswachter, en het bedenken van spannende manieren om de natuur te beleven. Voor deze projecten is vanuit de overheid geen structurele financiële bijdrage meer beschikbaar.

Buitenfonds werft voor het onderhouden van een geliefd blote-voetenpad. Of het plaatsen van een nieuwe uitkijktoren op het unieke Kootwijkerzand. Ook zetten we ons in voor aansprekende projecten rondom de Buitencentra van Staatsbosbeheer, de toegangspoorten tot de mooiste natuurgebieden van Nederland.

Nalaten: Buitenfonds in je testament

Draag je de natuur een warm hart toe? Wil je ook na je leven blijvend iets betekenen voor de natuur in Nederland? Via het Buitenfonds kun je de projecten in de natuur van Staatsbosbeheer ook opnemen in je testament. Dit kan op twee manieren; via een erfstelling of een legaat.

Hoe werkt het?
Een erfstelling is een vastgesteld deel van het bezit dat via het testament aan erfgenamen wordt toebedeeld. Je benoemt hier het Buitenfonds voor Staatsbosbeheer dan als een van je erfgenamen. Bij een legaat vermeld je in je testament dat het Buitenfonds een bepaald bedrag in geld (een vast bedrag of een percentage van de totale nalatenschap) zal ontvangen. In beide gevallen neem je het Buitenfonds in je testament op. Hieraan komt een notaris te pas.

Meer weten over nalaten aan het Buitenfonds? Neem contact op via T 085 0091000, of ga naar Buitenfonds.nl/nalaten.

Zoek zakelijk de verbinding met de natuur

Buitenfonds doet graag zaken met het bedrijfsleven. De samenwerking is van belang om onze gebieden te beheren. En andersom: een groene infrastructuur draagt bij aan een gezond vestigingsklimaat voor bedrijven en heeft een positief effect op het welzijn en de gezondheid van werknemers. Meer informatie? Ga naar Staatsbosbeheer.nl/zakendoen.

Kinderen dragen cheque Buitenfonds Slot Loevestein
Vragen over dit onderwerp? Buitenfonds
     

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten