Werk in uitvoering

Werkzaamheden in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer

Kwaliteitsimpuls Reeuwijkse Plassen

Staatsbosbeheer werkt in het kader van het programma Kwaliteitsimpuls Groenalliantie aan het aantrekkelijker maken van de recreatiegebieden in het Groene Hart. Motto daarbij is: meer te doen, meer te beleven, beter te zien. Opdrachtgever van het programma is Groenalliantie Midden-Holland.

Locatie

Diverse locaties in de omgeving van de Reeuwijkse Plassen, in het Groene Hart.

Looptijd

2016-2021. De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats.

Opknapbeurt

De recreatiegebieden in het Groene Hart zijn geliefd en drukbezocht, maar voldoen niet helemaal meer aan de eisen van deze tijd. In de Krimpenerwaard en de omgeving van de Reeuwijkse Plassen zijn we aan de slag met de uitvoering van het programma Kwaliteitsimpuls Groenalliantie. In het ene gebied volstaat een kleine opknapbeurt, elders staan aanzienlijke veranderingen op stapel. De plannen zijn met inbreng van gebruikers, omwonenden en andere betrokkenen tot stand gekomen.

Werkzaamheden in het veld

Er zijn ca. 15 grotere en kleinere projecten in de terreinen van de Groenalliantie. In de omgeving van de Reeuwijkse Plassen zijn dit Reeuwijkse Hout, Goudse Hout, Gouwebos, Twaalfmorgen, Elfhoeven en ’t Weegje-Oostpolder. Sommige projecten zijn nog in de planfase, andere zijn (bijna) afgerond. Informatie over de afzonderlijke projecten staat op de website Kwaliteitsimpuls Groenalliantie.

Samenwerking

Staatsbosbeheer beheert sinds 1 januari 2017 in opdracht van de Groenalliantie recreatiegebieden in de omgeving Reeuwijkse Plassen. De Groenalliantie is eigenaar van de recreatiegebieden en opdrachtgever voor de Kwaliteitsimpuls. Staatsbosbeheer staat aan de lat voor de uitvoering. We werken samen met gemeenten, waterschappen en andere partijen om projecten gezamenlijk te realiseren en/of te onderhouden.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten