Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Maatregelen coronavirus


De coronamaatregelen in ons land worden langzaam afgebouwd. Staatsbosbeheer bekijkt wekelijks wat de consequenties daarvan zijn voor de toegankelijkheid van de natuurgebieden. 

Mijd drukke gebieden en momenten

Het blijft belangrijk om elkaar de ruimte te geven. Dus mijd drukke gebieden en drukke tijdstippen en ga weg als je ziet dat het ergens lastig wordt om 1,5 meter afstand te bewaren. Houd rekening met afsluitingen of eenrichtingverkeer op plekken waar het niet mogelijk is om afstand te houden, zoals uitkijktorens en smalle paden. En volg de aanwijzingen op borden en posters van de boswachters ter plekke op.

Blijf thuis bij klachten

Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis!

Activiteiten

Vanaf 1 juli kun je in veel gebieden weer op pad met de boswachter of natuurgids. Bekijk het activiteitenoverzicht en vergeet niet om vooraf een plek te reserveren. Alle Buitencentra zijn weer open, met aangepaste openingstijden. En op bijna al onze dagrecreatieterreinen zijn de openbare toiletten weer open.

Kampeerterreinen en vakantiewoningen

De vakantiewoningen van Buitenleven Vakanties zijn open en dat geldt ook voor de kampeerterreinen, inclusief de sanitaire voorzieningen. Online reserveren is verplicht voor alle kampeerterreinen, dus kom niet op de bonnefooi. De paalkampeerterreinen blijven gesloten.

Routes

Het is op veel wandel-, fiets- en MTB-routes drukker dan normaal. Ook hier geldt: houd voldoende afstand, ga niet in groepen en houd rekening met andere bezoekers. Let ook op de toegangsregels op de borden bij de ingang van een gebied. Heb je geen MTB-ervaring, blijf dan weg van de mountainbikeroutes. Het risico op letsel is groot en daarmee belast je onnodig de ziekenhuizen.

Onbekende streken

Als je denkt dat je Nederland al wel kent, laat je dan deze zomer verrassen door de tips van boswachters uit het hele land! Ze delen hun favoriete plekken waar je zelf niet zo snel zou komen. Een tocht langs de historische parels van ons landschap, prachtige wandelroutes, de mooiste fietsroutes, hotspots voor de vogelliefhebber en speelplekken waar de kinderen lekker kunnen uitrazen. Ontdek onbekende streken