Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Weer beroepsvisser betrapt op illegale visserij


Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben in samenwerking met buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) van Staatsbosbeheer een beroepsvisser uit Woudrichem betrapt op het illegaal vissen in de Biesbosch. Op 21 februari 2019 werd een andere beroepsvisser uit Hardinxveld in de Biesbosch ook al betrapt op illegale visserij.

De beroepsvisser uit Woudrichem had 10 levende snoeken en 2 levende snoekbaarzen aan boord die kleiner waren dan de minimale maat. Ook had de visser 2 levende meervallen en 5 kilo snoekbaarsfilet in een emmer aan boord.

Beschermingsmaatregelen

Om de visstand te beschermen moeten snoeken die korter zijn dan 45 centimeter en snoekbaarzen die kleiner zijn dan 42 centimeter altijd teruggegooid worden. Het vissen op meerval is het hele jaar rond verboden. Ook is het op de binnenwateren niet toegestaan visfilet aan boord te hebben, omdat de maat van de vis dan niet meer gemeten kan worden. 

Proces-verbaal

De levende vissen zijn na het meten losgelaten in de Biesbosch en de visfilet is in beslag genomen en vernietigd. Tegen de beroepsvisser wordt proces-verbaal opgemaakt.