Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Groenalliantie en Rottemeren verlengen samenwerking met Staatsbosbeheer


Groenalliantie Midden-Holland en Recreatieschap Rottemeren gaan ook de komende jaren samenwerken met Staatsbosbeheer. Beide organisaties tekenden deze week een samenwerkingsovereenkomst met de beheerder, voor respectievelijk zeven en vijf jaar. Ze willen gezamenlijk blijven optrekken in het werkgebied met betrekking tot natuur en recreatie in en om de stad.

Staatsbosbeheer nam op 1 januari 2017 de dienstverlening voor beide recreatieschappen over van G.Z-H. De samenwerking van afgelopen twee jaar is naar tevredenheid verlopen. Staatsbosbeheer gaat daarom ook de komende periode de natuur- en recreatiegebieden in het Groene Hart en de Rottemeren beheren en verder ontwikkelen.

Duurzame samenwerking

De organisaties gaan vanuit ieders taak en doelstellingen duurzaam samenwerken. Daarbij richten ze zich op het toegankelijk houden van de recreatiegebieden voor haar bezoekers. Zo werken ze aan een visie op het beheer en op de toekomst van het gebied en aan een goede balans tussen natuur en recreatie. Ook het realiseren van routenetwerken, een goede verbinding van netwerken en het optimaal inzetten van mensen en middelen heeft de aandacht.

Groen leefklimaat 

Staatsbosbeheer wil vanuit de rol als beheerder van natuur- en recreatiegebieden middels het programma Groene Metropool een sterke bijdrage leveren aan een groen leefklimaat in de stedelijke regio’s van Nederland. Het beheren van de recreatiegebieden voor recreatieschap Rottemeren en Groenalliantie Midden-Holland past in deze ambitie. 

Recreatieschap

In het Recreatieschap Rottemeren werken de gemeenten Rotterdam, Lansingerland en Zuidplas aan het behartigen van de belangen van openluchtrecreatie, het beschermen van de natuur en het bewaren en bevorderen van het natuur- en landschapsschoon in het gebied. In Groenalliantie Midden-Holland werken de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard en Waddinxveen met hetzelfde doel samen in de recreatiegebieden Krimpenerwaard en Reeuwijkse Plassen e.o.