Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Trees for All plant nieuw bos bij Hollandse Hout


De Plantkaravaan van Trees for All is afgelopen vrijdag gestart in Flevoland. De stichting die zich al bijna 20 jaar inzet voor een groene en gezonde wereld vraagt zo aandacht voor het klimaatprobleem. Samen met vertegenwoordigers van ruim twintig bedrijven, Het Nationaal Bossenfonds, Provincie Flevoland en Staatsbosbeheer is het startsein gegeven voor de aanplant van een nieuw bos bij de Hollandse Hout in Flevoland. De dag is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het ministerie van LNV.

Eerste boom geplant

Diverse partnerorganisaties van Trees for All waren aanwezig om hun eigen stuk bos aan te planten, waaronder Arriva, ASN, a.s.r, ENGIE, European Association for International Education en Van Happen Containers. In aanwezigheid van Leen Verbeek, commissaris van de Koning in Flevoland, werd de eerste boom geplant. “Ons beleid is om samen met het bedrijfsleven en maatschappelijke partners de polder te ontwikkelen en kwaliteit van wonen en leven te vergroten. Dit bos is daarvan een belangrijk onderdeel”, aldus Verbeek. Het is niet zomaar een bos dat wordt geplant in de Hollandse Hout.

Bossen tegen klimaatverandering

In een uur tijd werd een grote kale vlakte langs de A6 omgetoverd tot een eerste stuk bos met een mix van inheemse boomsoorten. Weerman Reinier van de Berg, ambassadeur van Trees for All, benadrukte tijdens de dag het belang van bomen voor het klimaat. “Bossen spelen een sleutelrol bij het beteugelen van de klimaatverandering. Alleen als we massaal CO2 uit de lucht gaan halen, kunnen we de klimaatklok nog terugdraaien. Bossen zijn hierbij onmisbaar.”

Plantkaravaan

De feestelijke boomplantdag in Flevoland is de start van de Plantkaravaan van Trees for All. In de komende maanden worden ruim 70.000 bomen geplant. In de Hollandse Hout verrijst nieuw bos en in het Waalse Bos en het Bieslandse Bos wordt bos hersteld met gemengde boomsoorten. Staatsbosbeheer zorgt voor het langdurige beheer van het nieuwe bosgebied.