Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Boswachter Anke Bruin in brons vereeuwigd


Anke Bruin, boswachter op Vlieland, is gekozen tot een van zes Froulju fan Fryslân (Vrouwen van Friesland). Afgelopen lente deed Omrop Fryslân de oproep om Friese vrouwen die een standbeeld verdienen te nomineren voor het project Froulju fan Fryslân. Uit meer dan 180 nominaties zijn zes vrouwen gekozen waarvan een portret wordt gemaakt in film en in de vorm van een borstbeeld. Froulju fan Fryslân maakt deel uit van LF2018. Anke’s inzet voor de natuur op Vlieland, haar energie en enthousiasme leverden haar een plek bij de laatste zes op.

Uitzending Omrop Fryslân

In de aflevering van 1 november (om 17.45 bij Omrop Fryslân op tv) is beeldhouwer Natasja bij boswachter Anke, op 'haar ' eiland: Vlieland. Als boswachter brengt Anke haar liefde voor het eiland en de natuur graag over op de gasten.

Lees meer op omropfryslan.nl