Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Hollands hout in ontwerpen op Dutch Design Week


Cibap-studenten Creatief Vakman laten tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven zien hoe je Hollands hout toepast in ontwerpen. Van 20 t/m 28 oktober zijn de ontwerpen als designlampen en tafels te zien onder de noemer “Hollands bos is het Dutch Design van morgen”. Ook Staatsbosbeheer en FSC zijn aanwezig.

FSC Design Award

De getoonde ontwerpen zijn het resultaat van de ontwerpwedstrijd die FSC-Nederland en Staatsbosbeheer eerder dit jaar organiseerde. Cibap-studenten uit verschillende leerjaren zijn met Staatsbosbeheer het bos in gegaan om vervolgens met FSC-hout aan de slag te gaan.

‘Hout groeit’

Dat is de centrale boodschap. De studenten tonen hun ontwerpen op verschillende podia van opgelat Hollands hout. Bij elk ontwerp is de hoeveelheid toegepast hout omgerekend naar de seconden bijgroei in de bossen van Staatsbosbeheer. 20 blokken van 30 x 30 x 30 illustreren die bijgroei. De hoeveelheid hout van één blok groeit gemiddeld in één seconde bij in de bossen van Staatsbosbeheer..

FSC-keurmerk

Het FSC-keurmerk is erop gericht om bossen duurzaam te beheren en hout verantwoord te gebruiken. Staatsbosbeheer oogst de bomen met zorg waardoor de bossen behouden blijven. Er wordt nooit meer geoogst dan er bijgroeit. Bos blijft bos. Met zijn vormen, geuren, kleuren en structuren biedt Hollands hout een prachtige, hernieuwbare grondstof om tot ontwerpen te komen. “Laten we er dus vooral mooie dingen van maken, hout is van zichzelf al duurzaam”, is de gedeelde boodschap van Cibap, Staatsbosbeheer en FSC Nederland.

Dutch Design Week

De Cibap-stand is van 20 t/m 28 oktober dagelijks tussen 11.00 en 18.00 uur te bezoeken in het Veem-gebouw (Strijp-S), floor 2. Naast de studenten zullen ook boswachters van Staatsbosbeheer en medewerkers van FSC Nederland aanwezig zijn.

Meer informatie