Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Cirque Du Soleil komende 10 jaar op Malieveld


Met trots kondigen de gemeente Den Haag en Staatsbosbeheer aan dat het grote en internationaal beroemde Cirque du Soleil Den Haag aan gaat doen. De eerste keer dat Cirque du Soleil naar Den Haag komt is in het najaar van 2019. Welke show er te zien zal zijn wordt in maart 2019 bekend en dan zal ook de kaartverkoop van start gaan.

Gastheer

Wethouder Richard de Mos (Economie en Evenementen) is uiteraard blij met het binnenhalen van dit immens populaire circus. “Dit is voor onze stad natuurlijk geweldig. Wekenlang zal het Malieveld in het teken staan van Cirque du Soleil, een absolute topattractie. Wereldwijd zijn de shows altijd erg goed bezocht, dit gaat veel mensen naar ons mooie Den Haag toe trekken. Het stemt mij trots dat we samen met terreineigenaar Staatsbosbeheer gastheer gaan zijn van Cirque du Soleil en dat de organisatie in ons de Nederlandse locatie voor de toekomst ziet.”

Malieveld

Franck Hanselman, Cirque du Soleil's company manager: “Cirque du Soleil komt naar het Malieveld in Den Haag met een Big Top show in 2019 en met de wens om de tien jaar daarna met regelmaat terug te komen.” Senior Promotor Frederik van Alkemade van Mojo Concerts bevestigt: “Een Cirque du Soleil Big Top show is een triple A evenement, hierbij past een terrein met eenzelfde status. Het Malieveld heeft dat in mijn ogen; een centraal gelegen schitterend en pas vernieuwd terrein dat makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer. Met de gemeente Den Haag werken we met een partner die openstaat voor een culturele verrijking als deze.”

Openbaarste stukje Nederland

Staatsbosbeheer en de gemeente Den Haag hebben de afgelopen zomer de grasmat en de ondergrond van het Malieveld een grote opknapbeurt gegeven. Het is het openbaarste stukje Nederland en is van oudsher de plek waar mensen samenkomen om hun stem te laten horen of om zich te vermaken. Het Malieveld hoorde bij de eerste gebieden die Staatsbosbeheer in eigendom en beheer kreeg in 1899.

Circuskunsten nieuwe stijl

De Cirque du Soleil Entertainment Group, oorspronkelijk samengesteld in 1984 uit 20 straatartiesten, heeft de circuskunsten volledig opnieuw uitgevonden en is uitgegroeid tot een wereldleider in live entertainment. De Canadese organisatie, opgericht in Montreal, heeft reeds meer dan 180 miljoen toeschouwers verwondering en genot gebracht met producties in 450 steden in 60 landen. Cirque du Soleil Entertainment Group heeft momenteel 4.000 mensen in dienst, waaronder 1.300 kunstenaars, afkomstig uit bijna 50 landen.