Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Weekendtip: festivals in de natuur


Het is september. De zomerse dagen lopen ten einde en het seizoen van festivals in de buitenlucht is bijna voorbij. Met de belofte van zon is dit weekend dan ook hét moment om er lekker op uit te gaan. Bezoek deze festivals op 15 of 16 september en dompel jezelf onder in de natuur. 

Hoogveenfestival in de Pelen

Het herstelwerk van het hoogveen in de Peelvenen is klaar en dat wordt op zaterdag 15 september gevierd. De Walk of Veen wandelen, trekvogels spotten, broodjes bakken, muziek luisteren, er is van alles te zien en te beleven op het Hoogveen Festival.

Festival Het Laatste Eiland op Tiengemeten

Een festival op eiland Tiengemeten dat naar eigen zeggen mens en natuur verbindt, de zintuigen prikkelt en nieuwsgierig maakt. Op zaterdag 15 september ga je tijdens Het Laatste Eiland op ontdekkingstocht in dit beschermde natuurgebied bij Rotterdam.

Vogelfestivals in Lauwersmeer en Oostvaardersplassen

Zowel het Lauwersmeergebied als de Oostvaardersplassen zijn van groot belang voor vogels en de vogeltrek. Ontelbare trekvogels vinden er een ‘tussenstation’ op hun jaarlijkse tocht van overwinterings- naar broedgebieden en weer terug. Op zondag 16 september kun je in beide gebieden naar het vogelfestival. Niet alleen leuk voor vogelaars maar voor iedereen die van natuur en vogels houdt. Ook voor kinderen is er van alles te doen.