Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Cultuur snuiven op Open Monumentendag


In het 2e weekend van september zijn de Open Monumentendagen; één van de grootste culturele evenementen van Nederland. Op 8 en 9 september 2018 zijn duizenden monumenten door heel Nederland weer voor iedereen toegankelijk. Een uitgelezen kans om kennis te maken met het monumentale erfgoed van ons land. Ook Staatsbosbeheer doet mee: forten, bouwwerken, molens en natuurgebieden met een rijke cultuurhistorie zijn opengesteld voor bezoekers. En op verschillende plekken worden er extra activiteiten georganiseerd.

In Europa

Het thema is dit jaar 'In Europa'. Met dit thema sluit Open Monumentendag aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed. Het accent zal dit jaar liggen op wat ons in dit deel van de wereld zoal cultureel aan elkaar bindt. Door het hele land laten de boswachters je kennismaken met het monumentaal erfgoed bij jou in de buurt: van watermolen tot steenfabriek, van landgoed tot fort en van schaapskooi tot eendenkooi. Bekijk het overzicht van activiteiten tijdens Open Monumentendag bij Staatsbosbeheer.

Atlantikwall

Dit jaar kun je ook een speciale route langs de resten van de verdedigingslinie de Atlantikwall wandelen. Deze activiteit vindt plaats in het kader van het Jaar van het Cultureel Ergfoed, waarin we elke maand een cultuurhistorische plek lichten. 

Open Monumentendag

Open Monumentendag is een jaarlijks evenement en trekt meer dan een miljoen bezoekers. Het is eveneens onderdeel van de European Heritage Days, die in bijna vijftig landen van Europa in september gehouden worden. Het is een bewezen, effectieve weg om mensen op grote schaal in contact te brengen met ons erfgoed. Daar draagt Staatsbosbeheer graag aan bij als beheerder van ruim 800 monumenten die ze koestert om te behouden en te beleven voor nu en de toekomst.