Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Samen aan de slag in Zeeland


Staatsbosbeheer en Stichting Wonen en Psychiatrie Zeeuwse Gronden hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het onderhouden van recreatieve uitkijkpunten langs de Staats-Spaanse linie in Zeeuws-Vlaanderen. Afgelopen week werden zowel de werkbegeleider als de cliënten van Zeeuwse Gronden klaargestoomd met de cursus ‘Veilig werken met een bosmaaier’, zodat iedereen na de vakantie goed voorbereid aan de slag kan.

Aan de slag in de Staatsbosbeheerterreinen

De onderhoudswerkzaamheden leveren een bijdrage aan de beheertaken van Staatsbosbeheer. De cliënten van Zeeuwse Gronden gaan elke week in de gebieden op pad om diverse activiteiten uit te voeren, zoals het uitmaaien van bankjes, fietsenrekken en picknicktafels, het schoonmaken van informatiepanelen en het opruimen van achtergelaten afval. Om de activiteiten goed uit te kunnen voeren heeft Staatsbosbeheer accugereedschap ter beschikking gesteld, zodat er duurzaam en veilig gewerkt kan worden. Zeeuwse Gronden begeleidt de cliënten tijdens de werkzaamheden. 
 

Gezamenlijk belang

Staatsbosbeheer biedt plaats aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met het programma Zorg en Arbeidsparticipatie voorzien we onder meer mensen met een arbeidsbeperking van een educatieve dagbesteding of een werkplek. Met dit programma leveren we een bijdrage aan verschillende maatschappelijke doelen en houden we mensen betrokken bij de natuur. Samen met Zeeuwse Gronden ontwikkelden we voor ‘bijzondere groepen’ taak- en arbeidsgerichte activiteiten, gericht op ontwikkeling en re-integratie van deelnemers. Hiermee bieden we een zinvolle dagbesteding, kansen op werkervaring en de mogelijkheid om door te stromen naar een (deels) betaalde baan. Na de zomervakantie starten de eerste activiteiten.