Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Koning bezoekt Stadswaard in Nijmegen


Koning Willem-Alexander bracht woensdagochtend 4 juli een bezoek aan Nijmegen in het kader van European Green Capital 2018. Een titel van de Europese Commissie voor de meest duurzame hoofdstad van Europa. Ook de natuurontwikkeling en waterveiligheid langs de Waal spelen daarbij  een rol. Daarom bezocht Koning Willem-Alexander de Stadswaard. Natuur dichtbij de stad en onderdeel van de Gelderse Poort, het begin van de Nederlandse deltanatuur. 

Fotograaf: Marcha van Druuten

Bezoek aan De Bastei

De koning ging langs bij diverse projecten in de stad. Het bezoek werd voortgezet met een rondleiding in het centrum voor natuur en cultuurhistorie ‘De Bastei’ aan de Waalkade. Daar is het historische en huidige verhaal van stad, rivier en natuur te ontdekken. Staatsbosbeheer heeft in het Entreegebouw een informatiecentrum over de Gelderse Poort. 

Op pad met de boswachter

Een bezoek binnen is pas af als het buiten verder gaat. Staatsbosbeheer was dan ook vereerd dat het  bezoek werd afgesloten met een korte wandeling door natuurgebied De Stadswaard aan de stadsgrens van Nijmegen. Staatsbosbeheer is eigenaar en beheerder van deze riviernatuur. Boswachter Thijmen van Heerde mocht Zijne Majesteit de Koning hier welkom heten. De natuurontwikkeling in de Gelderse Poort werd besproken, evenals de verbinding tussen stad en natuur.