Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Elf jongeren halen MBO-diploma bij leerwerkplaats Staatsbosbeheer in Jubbega


Samen met het Nordwin College en de gemeenten Heerenveen, Opsterland en Ooststellingwerf startte Staatsbosbeheer vorig jaar een BBL-1 traject. BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg en dat houdt in dat leerlingen een opleiding volgen die bestaat uit een combinatie van werken en leren. In dit geval een praktijkleerroute in het groen met als werkplek de werkschuur in Jubbega. Van de twaalf haalden er elf de eindstreep. Ze kregen vandaag hun diploma uitgereikt.

De deelnemers hadden weinig toekomstperspectief omdat ze geen startkwalificatie voor de arbeidsmarkt hadden. Vier van de elf deelnemers gaan met hun diploma op zak door met het BBL-2 traject; vier andere deelnemers starten straks met een baan buiten Staatsbosbeheer. De andere deelnemers hebben wat meer tijd nodig om te bepalen hoe ze nu verder gaan.

Participatiewet

De drie deelnemende gemeenten en Staatsbosbeheer geven met dit project invulling aan de Participatiewet. Het MBO Nordwin College verzorgde de theorielessen, waarbij veel aandacht is voor lezen en rekenen aan de hand van de praktijk met aandacht voor materiaalkennis en veilig werken. Hiermee vult deze leerwerkplaats een leegte op waarvoor de maatschappij nog geen oplossing heeft.

Meer informatie