Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Boswachterspaden: de mooiste wandelingen per seizoen


Staatsbosbeheer maakt de mooiste wandelroutes in zijn gebieden een stuk toegankelijker door ze inclusief plattegrond gratis downloadbaar aan te bieden aan de wandelaar. Op Staatsbosbeheer.nl/boswachterspaden staan vanaf vandaag 35 routes, verspreid over heel Nederland. Elk seizoen komen er nieuwe boswachterspaden bij.

Deze boswachterspaden lopen in een rondje van tenminste 5 kilometer en zijn speciaal samengesteld  en geselecteerd door de boswachter. Er zijn paden voor mensen die er even ‘tussenuit’ willen maar ook langere afstanden voor avonturiers. Het bijzondere aan de boswachterspaden is dat boswachters voor elk van de vier  seizoenen de mooiste routes van dat seizoen selecteren. Dus de wandelaar komt op het juiste moment op meest bijzondere plekjes. Boswachter Floris Hoefakker, boswachter van Breda: “Toeristen in eigen land hoeven zich deze zomer niet te vervelen. Mijn collega’s nemen je mee langs hun favoriete plekjes. Laten je ruige zijpaadjes nemen waar je anders voorbij zou lopen. Sturen je de heuvel op voor het mooiste uitzicht. Wijzen je op de meest bijzondere planten en dieren”.

Routes van dit seizoen

De geselecteerde routes van deze zomer zijn:

Aan het begin van elk boswachterspad staat een paal met daarop het keurmerk, een voetstap,  en een QR code en link waarmee de route gedownload kan worden.. Sommige routes zijn bewegwijzerd, sommige niet. De routes zijn ook te vinden op www.staatsbosbeheer.nl/boswachterspaden