Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Meelooprondes grote grazers Oostvaardersplassen


De afgelopen maanden stonden de grote grazers in de Oostvaardersplassen vol in de belangstelling. Veel mensen maakten of maken zich zorgen over de konikpaarden, Heckrunderen en de edelherten in het gebied. Staatsbosbeheer beseft dat de dieren emoties oproepen, dat er vragen zijn over hun welzijn én er bij mensen behoefte is om de dieren in het afgesloten gebied te zien. Omdat het kerngebied van de Oostvaardersplassen niet vrij toegankelijk is, wil Staatsbosbeheer de komende tijd de gelegenheid bieden om in kleine groepen met een boswachter, en eventueel begeleid door een dierenarts, de grote grazers in het gebied te bekijken. 

Inschrijven

Voor de meelooprondes met de boswachter kunnen per keer 7 personen zich inschrijven. Vol is helaas vol. Iedereen is welkom, maar we verwachten wel dat deelnemers zich aan de huisregels houden. In de loop van volgende week staan data van de meelooprondes online, en kan men zich inschrijven. Wij verwachten een grote interesse en om iedereen de kans te geven mee te gaan starten we met het principe dat iedereen zich maximaal één keer kan inschrijven. 

Ruimte voor gesprek

Tijdens de meeloopronde zijn bezoekers te gast in een kwetsbaar natuurgebied, waar we rust voor de dieren belangrijk vinden. Op de meelooprondes kan men zich laten informeren en is er ruimte voor gesprek.