Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Jonge meubelmakers zetten duurzaam Hollands hout in de schijnwerpers


De eerste juryselectie van de FSC Design Award 2018 is bekend. 26 studenten pitchen op 27 juni hun ontwerp op de jurydag, die plaatsvindt op het hoofdkantoor van Intratuin in Woerden. De afgelopen maanden zetten meubelmakers op Nederlandse mbo-scholen zich voor de ontwerpwedstrijd in om Hollands beukenhout een fris imago te geven. Met de FSC Design Award 2018 wil de organisatie jongeren enthousiasmeren voor lokaal duurzaam hout, en beukenhout in het bijzonder.

Mother Nature

Zo’n 70 studenten meubelmaken en aanverwante mbo-opleidingen namen deel aan de FSC Design Award, die dit jaar het thema ‘Mother Nature’ draagt. Hiermee daagt de organisatie leerlingen uit om zich te laten inspireren door de natuur en alles wat de mens hier (letterlijk en figuurlijk) uithaalt. De jury stond voor een flinke taak. Jurylid Mariëlle van Swam van Ontwerpstudio van Swam: “We zagen zeer uiteenlopende inzendingen, met verrassende concepten en professionele uitwerkingen. Degenen die aandacht hebben besteed aan zowel het concept als de vormgeving, sprongen eruit. Het blijft natuurlijk een designwedstrijd!”

Finale

Na de jurydag op 27 juni gaat een selectie van tien deelnemers door naar de publieke finale op 4 juli bij Intratuin in Barneveld. Hier maakt de jury de winnaar bekend, die de komende tijd onder professionele begeleiding aan de slag mag met een limited edition van zijn of haar ontwerp. 

De selectie

De FSC Design Award is een project van FSC Nederland en is dit jaar in samenwerking met Staatsbosbeheer, Intratuin, Binthout en Ontwerpstudio van Swam. Voor de gehele juryselectie en andere informatie, zie fsc.nl/designaward-deelnemers

Meer info