Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Fiep in de natuur!


Zondag 8 juli 2018 vindt er op Kasteel Groeneveld de feestelijke presentatie van het kinderboek 'Fiep in de natuur' plaats. In dit boek - geschreven door Jan Paul Schutten - ontdek je de natuur met foto's en tips van de boswachters. De tekeningen van Fiep Westendorp maken het geheel af. Staatsbosbeheer is trots op deze samenwerking die kinderen uitdaagt om te speuren, spelen en ontdekken in de natuur.

Over het boek

Ga je mee naar buiten? In het boek Fiep in de natuur vind je heel veel tips voor ieder seizoen: hoe spot je zoveel mogelijk dieren, hoe ga je op nestenspeurtocht, hoe oud is een boom en wíe heeft daar gepoept? Je leert het allemaal in dit boek! Naast de herkenbare illustraties van Fiep Westendorp vind je in dit boek ook prachtige foto’s. De teksten zijn van Gouden Griffel-winnaar Jan Paul Schutten. In dit boek dat gemaakt is in samenwerking met Staatsbosbeheer vindt je ook foto's en tips van onze boswachters. Het boek is voor € 12,50 verkrijgbaar via de reguliere en online boekhandels. Meer informatie via Uitgeverij Volt.

Kasteel Groeneveld

Sinds 22 april 2017 is de tentoonstelling Fiep Fiep Hoera! te zien op Kasteel Groeneveld. Binnen deze tentoonstelling zien we de natuur door de ogen van Fiep Westendorp. Het kasteel is daarnaast nu ook de locatie waar het boek wordt gepresenteerd. Tijdens de feestelijke bijeenkomst op 8 juli is er voor een groep kinderen de ruimte om vragen te stellen aan de boswachters, te kijken naar een voorstelling en uiteraard de huidige tentoonstelling te bezoeken.