Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten in Fryslân onder één dak


In een monumentale boerderij in Wirdum, onder de rook van Leeuwarden, zetelen sinds kort Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten onder een dak. Samen werken we aan een rijke en gevarieerde Friese natuur, met oog voor landschap en cultuurhistorie. Om deze nieuwe huisvesting en samenwerking te vieren hebben we een fietsroute gemaakt voor alle inwoners en bezoekers van Fryslân.

Polder2polder

Fryslân is prachtig; Lonely Planet zet de provincie niet voor niks in de top drie van beste onbekende Europese reisbestemmingen. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten laten met een fietsroute zien waarom deze ‘verborgen parel’ terecht op de lijst staat. De fietsroute polder2polder is 43 kilometer lang. De tocht voert door het historisch cultuurlandschap van de vroegere Middelzee, ten zuiden van Leeuwarden, dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa. De route verbindt de Hempensermeerpolder van Staatsbosbeheer met de Leonserpolder van Natuurmonumenten. Twee polders, twee weidevogelparadijsjes, vindplaatsen van bijzondere flora en beide met een zeer markante ontstaansgeschiedenis. Deze twee polders zetten we graag voor iedereen in de etalage.

Download route