Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Informatiecentrum De Bastei open


Nijmegen heeft vanaf het Pinksterweekend een nieuwe en bijzondere publiekstrekker voor jong en oud. Na drie jaar graven en bouwen is het zover en opent De Bastei zijn deuren: een nieuw informatiecentrum voor natuur en cultuurhistorie aan de Waalkade. Op en rond deze 16e eeuwse verdedigingstoren (de vroegere Stratemakerstoren) vind je nu een spectaculair nieuw museum, waar heden en verleden samen komen. Bezoekers kunnen op een leuke manier kennis maken met het verleden van Nijmegen en de natuur op de stuwwal en in het Gelderse rivierengebied. Speciaal voor het openingsweekend zijn er zowel binnen in De Bastei als buiten tal van gratis activiteiten, waaronder een wandeling langs de Stadswaard mét gids. Kijk voor meer informatie en het volledige openingsprogramma op www.debastei.nl.