Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Zwarte stern maakt zijn webcamdebuut


We hebben een primeur! De zwarte stern maakt zijn cameradebuut. Vandaag zijn de eerste beelden beschikbaar van deze prachtige vogel van de Hollandse poldersloten. De stern heeft het moeilijk maar dankzij speciale broedvlotjes heeft hij toch zijn plek gevonden. De camera's van Beleef de lente waren erbij en filmden een verliefd stelletje op hun nest. 

Giften Buitenfonds

Dankzij verschillende giften via het Buitenfonds zijn in totaal 150 vlotjes geplaatst in de Millingerwaard, Oude Rijnstangen, De Ooijse graaf en De Oude Waal. Dat is nodig omdat de zwarte stern bij voorkeur broedt op drijvende planten, zoals krabbenscheer. Maar door achteruitgang van de waterkwaliteit is die begroeiing goeddeels verdwenen, En daarmee ook het aantal broedende zwarte sternen sterk teruggelopen. De drijvende vlotjes zijn een goed alternatief. Ze zijn duurzaam, gaan makkelijk 10 jaar mee en voldoen aan alle eisen die de kritische stern stelt.

Beleef de lente

Volg de webcambeelden van de zwarte stern via Beleefdelente.nl