Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

1.000 bomen voor Sublime Bos in De Vuursche


Er zijn in totaal 1.000 bomen geplant in het Sublime Bos in boswachterij de Vuursche. Dit was het resultaat van een boomplantactie van radiozender Sublime en donateurs van het Buitenfonds om de natuur een handje te helpen.

Vier de lente

Afgelopen jaar startte de boomplantactie met als oproep Vier de lente, plant een boom. De locatie betrof drie aaneengesloten stukken bos met veel open plekken. Samen vormen ze het Sublime Bos. Online, op sociale media en via de Sublime FM-radiozender werd een oproep gedaan om via het Buitenfonds een of meerdere bomen te doneren, om de open plekken met gemengde boomsoorten aan te planten. Nu, een jaar later, is het Sublime Bos een feit. De open plekken zijn aangeplant met jonge bomen van 1 tot 1,5 meter van voornamelijk eik en linde. Hiermee wordt dit stuk bos vitaler, gezonder en aantrekkelijker.

Boom doneren

Alle donateurs hebben een certificaat ontvangen en zijn in de gelegenheid gesteld hun gedoneerde boom te planten. En natuurlijk om ze te zien opgroeien. De campagne van Sublime is nu ten einde. Omdat de bomen gelijktijdig geplant moesten worden zijn alle 1.000 bomen al aangekocht, maar nog niet elke boom heeft een donateur. Het is dus nog mogelijk bomen te doneren voor het Sublime Bos. Dat kan via www.buitenfonds.nl/sublime