Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

In gesprek over de wilde stad


Vanavond gaat De Wilde Stad in première. De film schetst een heel nieuw beeld van de grote stad, namelijk vanuit het perspectief van de wilde dieren en planten die er leven. Naar aanleiding van de film wordt de betekenis van de natuur voor de stad belicht in ‘Wilde Stad Cafés’. En, wil je zelf dichtbij de grote stad de natuur in? Check dan de tips van de boswachters van Staatsbosbeheer.

In gesprek

Staatsbosbeheer, provincie Noord-Holland en gemeente Amsterdam organiseren in Theater Tuschinski het ‘Wilde Stad Café’, als voorprogramma voor de filmpremière. Het Wilde Stad Café is een talkshow waarin we met ecologen, onderzoekers, planologen, CEO’s én stadsbestuurders spreken over de betekenis van de natuur voor de stad. De stad is het leefgebied voor 10.000 soorten planten en dieren. Tegelijk heeft de natuur ook een belangrijke functie voor de stad zelf. Het zorgt voor een gezonde omgeving, biedt verkoeling en helpt overtollig regenwater op te vangen. Aantrekkelijk groen is bepalend voor de kwaliteit van leven in de stad en blijkt ook een vestigingsfactor voor (internationale) bedrijven. In het Wilde Stad Café wordt ook stil gestaan bij de vraag wat er moet gebeuren om, binnen de groeiende stad, voor een stevige groenstructuur te blijven zorgen. In het voorjaar worden waarschijnlijk ook in andere grote steden Wilde Stad Cafés georganiseerd.

Op pad

Staatsbosbeheer beheert veel bos- en natuurgebieden die in of tegen de stad aanliggen. Samen met gemeenten en andere partijen uit het stedelijk gebied werken we aan het verbinden van het groen, zodat een netwerk ontstaat, voor plant, dier én mens, dat begint in het wijkgroen en de stadparken en drempelloos overgaat in de natuur- en recreatiegebieden buiten de stad. Bekijk de tips van onze boswachters, om dicht bij de grote steden de natuur in te trekken, bijvoorbeeld in het Haagse bos, de Rottemeren van Rotterdam of de Nijmeegse Stadswaard.