Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Film WILD vanaf 1 februari in bioscoop


In 65 bioscopen draait vanaf 1 februari 2018 de film WILD. De Veluwe schittert in volle glorie als het wilde hart van Nederland. "Het is een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm", aldus de maker Luc Enting. Onze Veluwse boswachters waren bij de première en vonden het een belevenis om dit natuurgebied op het grote doek te zien.

Genieten van het moois

Enting maakte de film om de schoonheid en de veelzijdigheid van de Veluwe aan een groot publiek te laten zien. In de film volgen we gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. We zien de dieren jongen krijgen, die opgroeien naar volwassenheid. Een aangrijpende scene is het moment dat het laatste van drie jonge vosjes door de moeder het nest uitgezet wordt. Kleinere rollen zijn weggelegd voor raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel mogen we binnen kijken in het nest en met de buizerd vliegen we mee over de verschillende landschappen van de Veluwe. Al met al spectaculaire beelden die je normaal niet ziet. En niet kúnt zien, omdat Enting speciale toestemming kreeg om te filmen in gebieden die niet toegankelijk zijn. Bekijk de trailer. 

Zuinig zijn op de Veluwe

Luc Enting heeft nog een doel met de film: “Ik wil mensen waarschuwen dat we zuinig moeten zijn op de Veluwe. Duidelijk maken dat bezoekers zich aan de regels moeten houden, namelijk honden aan de lijn houden en niet buiten de paden wandelen en fietsen. Stiltegebieden moeten gerespecteerd worden. Dat zijn de veilige plekken voor dieren, waar ze niet op hun hoede hoeven te zijn. Juist als de dieren tot rust komen, kunnen ze zichzelf zijn en bijvoorbeeld voor nageslacht zorgen. Alleen op die manier kan de Veluwe ook in de toekomst een natuurgebied blijven met een grote en gevarieerde wildpopulatie."

Ben jij wild van de Veluwe?

Ga dan zeker naar deze bioscoopfilm die vanaf 1 februari 2018 draait. Maar kom ook zelf naar de Veluwe om in het echt wild te kijken. Ga zelf op pad of ga een keer met de boswachters mee op excursie. Voor meer informatie zie staatsbosbeheer.nl/wildkijken

Voor echte #veluwefans begint een goede voorbereiding bij onderstaand filmpje van boswachter Laurens. Die geeft je 5 tips om de kans te vergroten om op een goede manier wild te zien op de Veluwe!