Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Opruimen van afval na hoogwater


Ieder jaar na een periode van hoogwater blijft er afval achter in de uiterwaarden van de Nederlandse rivieren. Staatsbosbeheer grijpt dit moment vaak aan om met basisschoolleerlingen de natuur in te gaan en het afval op te ruimen. Vanaf april wordt er geen hoogwater meer verwachte, en zullen vanaf die periode zo’n 750 leerlingen door de uiterwaarden trekken om de aangespoelde stukken plastic op te ruimen.

Persoonlijke initiatieven

Steeds vaker ruimen ook wandelaars de aangespoelde spullen op. Een aantal vrijwilligers ruimden maar liefst 300 kilo aangespoeld afval op in de Millingerwaard. Ook Stichting Stiksoep roept mensen op mee te helpen met het opruimen van de stadswaard van de Gelderse Poort. Boswachter Thijmen van Heerde heeft veel waardering voor deze persoonlijke initiatieven en helpt mee waar hij kan: "Deze helden verdienen een groot compliment."