Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Grondruil Gemeente Almere en Staatsbosbeheer


Gemeente Almere en Staatsbosbeheer ruilen het eigendom van de gronden van het Kromslootpark en het Almeerderstrand bij Almere. Hiervan profiteren zowel de bezoekers als de natuur. Almere versterkt de recreatieve mogelijkheden van het Almeerderstrand en Staatsbosbeheer investeert komende jaren in de natuurontwikkeling en belevingsmogelijkheden van het Kromslootpark. De formele overdracht bij de notaris werd vandaag beklonken door bestuurders van beide organisaties.

Verbinding tussen stad en natuur

Almere en Staatsbosbeheer weten als geen ander de voordelen van een grote stad te combineren met een groene omgeving. Het groen, het water en de stad zijn hier voor elkaar gemaakt en samen opgegroeid. De komende jaren zal Almere blijven groeien. Ook in die groei blijft de verbinding tussen stad en natuur centraal staan: we omarmen en versterken wat Almere al is. In een nauwe samenwerking tussen Almere en Staatsbosbeheer geven beide partijen hier invulling aan.

Aantrekkelijker park en strand

De gemeente Almere wil het Almeerderstrand nog aantrekkelijker maken als recreatie- en evenementenstrand voor publiek uit de stad en de regio. Hiervoor zal zij dit jaar ook het zuidelijke deel verbreden en inzetten op het beheer van het strand. Staatsbosbeheer investeert onder andere in een natuurlijker waterpeil in het Kromslootpark om de natuurwaarden beter tot hun recht te laten komen. Daarnaast komt er meer variatie in recreatieve voorzieningen en worden deze kwalitatief verbeterd.

Samenwerkingsovereenkomst

Om dit te goed te kunnen doen is het noodzakelijk dat er een grondruil plaatsvindt tussen de Gemeente Almere (eigenaar gronden Kromslootpark) en Staatsbosbeheer (eigenaar gronden Almeerderstrand). Hiervoor zijn al in 2014 afspraken vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst tussen beide partijen. Voorjaar van 2017 hebben de gemeente Almere en Staatsbosbeheer definitief ingestemd met de voorwaarden waaronder de grondruil kon plaatsvinden. Zo kunnen beide partijen doen waar ze het beste in zijn.