Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Fijnspar uit Kuinderbos voor de Tweede KamerStaatsbosbeheer schenkt dit jaar voor de 22e keer een kerstboom aan de Tweede Kamer. De circa 10 meter hoge fijnspar komt uit het Kuinderbos in de Noordoostpolder. Vanochtend plaatsten Haagse boswachters de kerstboom in de hal van het gebouw van de Tweede Kamer.

Kerstboom van 10 meter door de deur

De boom is ook dit jaar weer zorgvuldig door de boswachters van Staatsbosbeheer geselecteerd. Met een grote trailer ging de fijnspar vandaag dwars door het centrum van Den Haag om afgeleverd te worden bij de ingang van de Tweede Kamer. Ter plekke werd met een motorzaag de onderkant van de stam passend gezaagd voor de standaard. De boom is vervolgens met de nodige krachtsinspanning door een tiental boswachters door de smalle deur de hal in gesleept. Dat kostte dit jaar extra moeite, omdat de boom vanwege enkele flinke hagelbuien behoorlijk nat en daardoor een stuk zwaarder was geworden.

Natuurlijke versiering

Eenmaal binnen trokken de boswachter de fijnspar geroutineerd met behulp van touwen overeind. Maandag wordt de boom versierd door Heleen Valstar. Ze heeft gekozen voor natuurlijke tinten: speciaal vervaardigde ballen met berk-motief; dennenappels; brons- en koperkleurige ballen en natuurlijk veel lichtjes. De mooi versierde kerstboom is elk jaar weer een aandachtstrekker in de hal van de Tweede Kamer.