Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Staatsbosbeheer uitgeroepen tot beste overheidsorganisatie van 2017


Staatsbosbeheer is door een deskundige vakjury uitgeroepen tot Beste Overheidsorganisatie van 2017. Directeur Sylvo Thijsen nam in de Ridderzaal in Den Haag deze prijs in ontvangst uit handen van Kajsa Ollongren, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Waardevolle publieke dienst

De prijs ‘Beste overheidsorganisatie’ wordt jaarlijks door de Vereniging voor Overheidsmanagement (VOM) uitgereikt aan een overheidsorganisatie die zich weet te onderscheiden als een waardevolle publieke dienst. De winnaar levert een essentiële bijdrage aan de maatschappij en is een voorbeeld voor andere organisaties. Vorig jaar is de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond verkozen tot beste overheidsorganisatie. 

"Staatsbosbeheer heeft in korte tijd een vakkundige omslag gemaakt naar een transparante en maatschappelijk gedragen organisatie. Als organisatie weten ze met een minimum aan middelen veel kwetsbare en bijzondere kwaliteiten in natuur en landschap te behouden en hebben het contact met de samenleving succesvol versterkt," aldus juryvoorzitter Gerritsen.

Groene Motor

Sylvo Thijsen, directeur Staatsbosbeheer: “Ik ben heel blij, trots en dankbaar. Een prachtige erkenning voor onze medewerkers en de vele duizenden mensen uit alle sectoren van de samenleving die dagelijks bij ons werk betrokken zijn om Nederland gezond en groen te houden. Staatsbosbeheer is de Groene Motor voor en door alle inwoners van Nederland!”

Over Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer beheert ruim 265.000 ha natuur, bos en landschap. Dit is ongeveer 7% van het Nederlandse landoppervlak. Staatsbosbeheer doet dit met 1.250 medewerkers en ruim 6.000 vrijwilligers. Naast het beschermen van natuur, werkt Staatsbosbeheer aan het beleefbaar maken van de gebieden en het duurzaam benutten van de natuurlijke grondstoffen die de natuur kan leveren.

Criteria

De jury heeft in de beoordelingen met name gekeken naar het onderscheidend vermogen van de organisaties, de missiegedrevenheid, de effectiviteit, transparantie, veerkracht en maatschappelijke betrokkenheid. De jury heeft werkbezoeken afgelegd aan de drie finalisten van de verkiezing. Meer informatie over de verkiezing is te vinden op www.overheidsorganisatievanhetjaar.nl