Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Aan de slag met Brede Bos Houten


Gemeente Houten en Staatsbosbeheer zijn het project Brede Bos Houten gestart voor mensen die moeite hebben een baan te bemachtigen. Het project biedt deelnemers een opleidingstraject, de kans om werkervaring op te doen in de natuur én de mogelijkheid om door te stromen richting betaald werk in de groensector. Op Fort ‘t Hemeltje werd de aftrap gegeven door de betrokken partijen, deelnemers en begeleiders. 

Succesvolle pilot in Zeist

Het project Brede Bos Houten is een vervolg op de succesvolle pilot Brede Bos Zeist dat in januari 2017 van start ging. Na 9 maanden is 50% van de 20 deelnemers doorgestroomd naar werk. Het project in Houten duurt minimaal een half jaar en heeft 15 deelnemers. 

Kansen op werk vergroten

Overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties staan samen voor de opgave om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen te bieden op werk of, wanneer dat nog een stap te ver is, een dagbesteding. Voor het project Brede Bos in Houten zijn werkplekken gecreëerd in de gebieden van Staatsbosbeheer. Daar worden de deelnemers voorbereid op het werken in de groensector. Met Fort ‘t Hemeltje als uitvalsbasis gaan zij aan de slag op het fortterrein. Het is de bedoeling dat op termijn het werkgebied wordt vergroot met onder meer bos Nieuw Wulven.  

Voor iedereen

Bijzonder aan het project is dat iedereen in Houten die moeite heeft om een plek op de arbeidsmarkt te bemachtigen kan meedoen. Hoog of laag opgeleid, oud of jong, met een arbeidsbeperking, met of zonder ervaring. Gemotiveerde kandidaten worden geselecteerd op geschiktheid voor werken in de groensector. Ook vinden er op regelmatige basis bijeenkomsten plaats met werkgevers in de groenvoorziening die via speeddates op een laagdrempelige manier kennismaken met de deelnemers. Het is de bedoeling dat zij hen in gaan zetten op klussen en werkzaamheden in de eigen organisatie. 

Samenwerking 

Brede Bos Houten is een samenwerkingsproject tussen Staatsbosbeheer en gemeente Houten en maakt deel uit van de Houtense Werktafel. De Houtense Werktafel is een netwerk van werkgevers, gemeente, onderwijs, sociale ondernemingen, lokale initiatieven en werkwillenden. Het is voor alle inwoners in de gemeente Houten die willen en kunnen werken. Het is de ambitie dat het Brede Bos in meerdere gemeenten wordt uitgerold.

Zorg en werkgelegenheid

Staatsbosbeheer biedt op verschillende manieren plaats aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Meer informatie vind je o.a. in het dossier Zorg en Werkgelegenheid.