Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Wolf gesignaleerd op Veluwe


Op de Veluwe is een wolf gesignaleerd. Op basis van fotomateriaal hebben experts van het Wolveninstituut en het Lupus Institut in Duitsland bevestigd dat het om een wolf gaat. Provincie Gelderland start met de activiteiten uit het landelijke wolvenplan.

Waarnemingen

Vandaag heeft de Provincie Gelderland terreinbeheerders geïnformeerd en gevraagd naar waarnemingen die bevestigen dat het om een wolf gaat. Bijvoorbeeld in de vorm van sporen, uitwerpselen en beelden op camera’s.

Wolf

Over de grens in Duisland leven verschillende wolvenroedels. Wolven zijn Europees beschermde dieren. De wolf is een roofdier die zich voornamelijk voedt met wilde hoefdieren maar kan zich ook voeden met vee, en dan vooral schapen en geiten. De kans om een wolf tegen te komen is klein. De provincie adviseert afstand te houden, honden aan de lijn te houden en de wolf met rust te laten.

Wat te doen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten