Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Energiebedrijf investeert in Nederlands bos


Energieleverancier Greenchoice gaat de komende jaren investeren in projecten van onder andere Staatsbosbeheer. Het doel: Nederlands bos beschermen en de biodiversiteit verrijken. Ook de aanleg van nieuw bos staat op de planning.

Staatsbosbeheer en Greenchoice richten zich in eerste instantie het komende jaar op het Purmerbos in Noord-Holland. Dat is één van de vele door Staatsbosbeheer beheerde gebieden waar de essen aangetast zijn door de essentaksterfte. Zieke essen moeten vervangen worden door nieuwe aanplant.

Bijdrage in strijd tegen klimaatverandering

Greenchoice investeert al langer in internationale bosprojecten om de CO2-uitstoot van het gasverbruik van zijn klanten te compenseren. Zo zijn er projecten in Zimbabwe, Uganda, Indonesië en Peru. Met deze projecten is de afgelopen jaren in totaal 9,5 miljoen ton CO2 gecompenseerd, waarmee de organisatie zijn bijdrage levert in de strijd tegen klimaatverandering en klanten betrekt bij het belang van natuur en milieu. Dit jaar komen daar voor het eerst projecten in Nederland bij.