Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

2018 laatste jaar voor Grasnapolsky op Radio Kootwijk


Festival Grasnapolsky viert op 2, 3 en 4 februari 2018 haar jubileum-editie op Radio Kootwijk, maar gaat voor de editie van 2019 op zoek naar een nieuwe locatie. Na vijf jaar lang prettig te hebben samengewerkt met Staatsbosbeheer en Landal Rabbit Hill, is het moment aangebroken voor het festival een nieuwe plek te zoeken waar ruimte is om door te groeien. In de afgelopen vijf jaar is er een intensieve samenwerking tussen Grasnapolsky en Staatsbosbeheer opgebouwd. Samen gaan we de mogelijkheden onderzoeken om het festival voort te zetten op een nieuwe natuurrijke, cultuurhistorische locatie, waar wel ruimte is om verder te ontwikkelen en groeien. Ook het publiek wordt bij de zoektocht betrokken: zij wordt via social media opgeroepen om mee te denken en speciale locaties in hun regio te nomineren als nieuwe thuisbasis voor Grasnapolsky 2019.

Grasnapolsky begon ooit in 2010 in Landhuis de Ridderhofstad in Amelisweerd en verhuisde daarna naar het Veluwse zendstation Radio Kootwijk. Het festival draait behalve om het ontdekken van nieuwe muziek, kunst, architectuur en natuur, ook om vernieuwing en transformatie. Daarom is het na vijf jaar Radio Kootwijk voor het festival ook een mooi moment om een nieuwe locatie in Nederland te gaan ontdekken in 2019.

Grasnapolsky 2018

Het festival zal voor deze jubileumeditie op Radio Kootwijk nog één keer alles uit de kast trekken. Met het thema Ver weg / Dichtbij wordt er een vergrootglas gelegd op al het moois dat deze plek te bieden heeft en geknipoogd naar de nieuwe locatie van het festival. Dans, (muziek)theater en performance krijgen een prominentere plek in het Grasnapolsky-programma en ook zullen er meer opkomende internationale acts, hiphop en niet-westerse muziek aan de line-up toegevoegd worden. Er wordt wederom een uitgebreid en veelzijdig randprogramma opgesteld met een actieve rol voor de boswachters van Staatsbosbeheer, zoals de bezoekers inmiddels van Grasnapolsky gewend zijn.

Evenementen bij Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer wil dat zo veel mogelijk Nederlanders op zo veel mogelijk verschillende manieren de natuur in onze gebieden kunnen beleven. Dit doen we o.a. door onze terreinen beschikbaar te stellen voor evenementen. Lees meer over evenementen organiseren in natuurgebieden van Staatsbosbeheer.