Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Staatsbosbeheer in finale Beste Overheidsorganisatie 2017


Staatsbosbeheer behoort tot de drie finalisten in de strijd om de Beste Overheidsorganisatie 2017. Op maandag 20 november zal tijdens de Overheidsawards in de Ridderzaal de winnaar bekend worden gemaakt. De andere finalisten zijn Waterschap Brabantse Delta en Stadregio Parkstad Limburg.

Jury onder de indruk

Op de lange lijst van deelnemers staan ruim 25 organisaties zoals het Centraal Justitieel Incassobureau, ProRail, Stichting Samen Werken en diverse gemeenten. De jury, onder voorzitterschap van de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen, is onder de indruk van de kwaliteit van de drie finalisten. "De organisaties staan dicht bij de burger en bouwen aan samenwerkingsverbanden met de externe omgeving. Daarnaast spelen de organisaties goed in op een veranderende samenleving en scoren zij hoog op het centraal stellen van hun opgaven", zo meent de jury.

Groen nutsbedrijf

Om tot de beste verkozen worden volgt komende week een werkbezoek door de jury. Het gezelschap krijgt bij Staatsbosbeheer een kijkje op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere. Naast een Buitencentrum en een klimbos is hier ook een werkleerbedrijf voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt gevestigd. En er zijn mensen werkzaam die via Reclassering Nederland een taakstraf uitvoeren. Op deze plek hopen we de jury te overtuigen van ons onderscheidend vermogen en missiegedrevenheid maar ook de maatschappelijke betrokkenheid en de bijdragen die we leveren als groen nutsbedrijf.

Transparantie en kennisdeling

De verkiezing wordt georganiseerd door de VOM, de Vereniging van OverheidsManagement. Zij hoopt zo een bijdrage te leveren aan transparantie en kennisdeling van overheidsorganisaties. Het idee is dat zij veel kunnen leren van elkaar, en dat goede ideeën en initiatieven gedeeld moeten worden.