Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Samenwerking Trailrunning.eu start met Hollands Duin Trailrun


Trailrunning wordt steeds populairder. Het is een sport waar deelnemers in de natuur op onverhard terrein hardlopen, bij voorkeur met hoogteverschillen en op een afwisselende ondergrond. Het gaat daarbij niet om persoonlijke records, maar om de uitdagingen van het parcours en het beleven van de natuur. Om de groeiende belangstelling in goede banen te leiden, slaan Staatsbosbeheer en Trailrunning.eu de handen ineen. Samen gaan ze trails in de mooiste Nederlandse natuurgebieden uitzetten. Soms tijdens een event of een trailrunclinic, maar ook als route om zelfstandig te lopen (GPX). Een deel van de opbrengsten van de evenementen vloeit terug naar de natuur in het gebied waar wordt gelopen.

Bijzondere trails

De routes worden samen met de boswachter uitgezet. Hij of zij kent immers de mooiste plekken, uitzichten en andere tips voor tijdens de tocht. De trails gaan alleen over bestaande onverharde (wandel)paden door die gebieden waar kwetsbare flora en fauna niet verstoord wordt. Trailrunning.eu heeft onder het motto ‘we only leave footprints’ oog voor de natuur: Zo gooien deelnemers onderweg geen verpakkingen weg en worden er geen plastic bekertjes gebruikt.

Kick-off

Op zaterdag 2 september 2017 organiseren Trailrunning.eu en Staatsbosbeheer – samen met de gemeente Noordwijk - hun eerste gezamenlijk trailrunevenement: de Hollands Duin Trail. Het is een beachtrail met afstanden van 10, 20 en 30 kilometer voor maximaal 600 deelnemers. De trail is 90% onverhard en loopt onder andere door bos en duin van natuurgebied Hollands Duin. Wat dit gebied bijzonder maakt zijn de betonnen bunkers en andere tastbare overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog. Vanaf de hoge duintoppen biedt Hollands Duin mooie vergezichten op de bollenvelden achter de duinen, op de dorpen en natuurlijk op het strand en de Noordzee. Langs de route hangt het vol met bessen die de voorraadkamer vormen voor de wintergasten die hier over een paar maanden arriveren en de deelnemers hebben goede kans om een ree, damhert of zeehond te spotten.

Outdoor & Evenementen bij Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer wil dat zo veel mogelijk Nederlanders op zo veel mogelijk verschillende manieren de natuur in onze gebieden kunnen beleven. Dit doen we o.a. door onze terreinen beschikbaar te stellen voor evenementen en outdoor activiteiten. 

Meer informatie